Mattias Ekström is rajthoz áll Höljesben

Hétvégén Svédországban, Höljesben elkezdődik a ralikrossz-világbajnokság szezonja – szombaton és vasárnap két teljes értékű fordulót tartanak –, a rajtlistán pedig jól ismert név szerepel: Mattias Ekström, a 2016-os világbajnok, aki hazai pályán tér vissza beugróként. A DTM és WRX korábbi ásza utoljára tavaly, a spái versenyen szerepelt a mezőnyben – Szabó Krisztián ideiglenes csapattársaként –, 2018-ban hagyott fel állandó jelleggel a versenyzéssel.

Ez lesz viszont az első alkalom, hogy nem saját istállója, az EKS neve alatt versenyez a vb-n: a KYB Team JC Audi S1-esével indul, Robin Larsson csapattársaként. Ekströmmel együtt a sorozat három bajnoka lesz a rajtrácson Höljesben: visszatér a 2017-es és 2018-as szezont uraló Johan Kristoffersson, valamint címet véd Timmy Hansen. A nagy nevek tekintetében ez jelentős változás 2019-hez képest, amikor egy korábbi bajnok sem szerepelt a szériában.

Ekström váratlan szereplésének oka, hogy a Team JC 2020-ra leszerződött versenyzője, Janis Baumanis anyagi problémákkal szembesült a gazdasági világhelyzet miatt, ezért nem tud részt venni a WRX teljes szezonjában. Mivel a csapat az EKS által fejlesztett Audi Supercarral versenyez, Mattias Ekström jutott Joel Christoffersson eszébe.

„Legnagyobb prioritásom ezen a hétvégén az lesz, hogy olyan jól érezzem magam, amennyire lehetséges. De hozzá kell tenni, az a nap, amikor nem álmodozom többé a győzelemről, az a nap lesz, amikor abbahagyom a versenyzést. A cél mindig egy trófea, de meglátjuk azt, a körülmények között ez mennyire reális. Höljes mindig különleges helyszín, az idei évben azonban teljesen más lesz a nézők nélkül. Különös érzés, de izgalmas” – mondta el Mattias Ekström, aki kétszer nyert pályafutása során Höljesben.

Szabó Krisztián ugyancsak rajthoz áll a szezon első versenyhétvégéjén, a GRX harmadik számú Hyundai i20 versenygépével. A kétszeres Európa-bajnok a tervek szerint részleges szezont fut idén a WRX-ben.

Related posts

Leave a Comment