Finnországban is versenyezni fog Ekström

Az eredeti tervek szerint egyetlen hétvégére ült volna a KYB Team JC autójába, de a höljesi első és második helyezés átírta az elképzeléseket: Mattias Ekström a szezon második helyszínén, augusztus 29-30-án, Kouvalában is rajthoz áll.

„A kezdeti ötlet az volt, hogy Mattias szereplése egyszeri alkalom lesz Höljesben, de most lehetőségünk támadt, hogy folytassuk az együttműködést Finnországban is” – kommentálta a hírt Joel Christoffersson csapatfőnök. A bajnokság előkelő második helyén álló Ekström így Robin Larsson csapattársa marad abban az autóban, amelyet az eredeti tervek szerint Janis Baumanis vezetett volna, de a lett pilóta költségvetése nem elegendő a teljes szezonra.

Felmerül a kérdés: vajon Ekström maradhat egészen a szezon végéig a JC csapat Audijában, és – az első két fordulón mutatott forma alapján – harcba szállhat második világbajnoki címéért? Sajnos a svéd szerint ez az opció valószínűtlen egyéb kötelezettségei miatt.

Ekström mellett a tavaly még a 2016-os bajnok csapatában versenyző Szabó Krisztián is hírt adott magáról: a magyar ralikrosszos szeptember 19-20-án, a rigai dupla fordulón vezeti újra a GRX Hyundaiát. Finnországban egy helyi pilóta, Juha Rytkönen kapja meg a csapat harmadik autóját.

https://www.facebook.com/SzaboKriszRacing/posts/3498522420192194

Related posts

Leave a Comment