Hogy állnak az országos bajnokság kategóriái?

Három verseny lement már, kettő még hátravan, köztük az előttünk álló kakucsi hétvége. Átnéztük a ponttáblázatokat, hogy megállapítsuk, kik az esélyesek az egyes géposztályokban, nyílt a verseny vagy kiemelkedik egy versenyző a többi közül.

A SuperCart Csucsu vezeti 71 pontjával, számottevő előnnyel a 61 pontos Mózer Márk és 58 pontos Vass Zoltán előtt. Az elmúlt két év magyar bajnoka, Kárai Tamás érdemel külön említést, aki a greinbachi futam kihagyása miatt csak 54 ponttal áll a negyedik helyen.

A Super1600-ban Körmöczi Balázs 57 ponttal, Kistuki 55 egységgel áll az első és második helyen, de a 49 pontos Laczkó Lehelnek is lehet keresnivalója a folytatásban.

A SuperTouringCars +2000 minden versenyét Koncseg Zoltán nyerte, aki 77 ponttal áll. Vámosi Tibor azonban sorban hozta a második helyeket, 10 pontos lemaradása 67 egységgel nem behozhatatlan.

Roman Castoral újabb sikeréhez a SuperTouringCars -2000-ben viszont nem fér sok kétség, a csehnek 78 pontja van, a második Janzer Györgynek 63.

A SuperTouringCars -1600 éllovasa Répási Róbert 71 ponttal, Czakó Rolandnak 63 egysége van.

Kailbach Gergely kiemelkedik a Magyar Kupa versenyéből, 81 pontot gyűjtött, 17-tel többet, mint a 64 pontos Hogyor József. Siebel Balázs háromból két versenyt megnyert, egyet azonban kihagyott, így lehet csak 60 egysége.

Az új hibrid kategória, a Swift Hybrid RX Cup favoritja Luigi, aki 70 ponttal rendelkezik, míg Vaskó Dominik 53-mal, Nagy Benjámin 51-gyel.

Az Ausztriában nem szereplő Hankook Racer Cupot Kismarty-Lechner Gábor vezeti, 53 ponttal rendelkezik, de versenyző nem akárhol, a túraautó-világkupán folytatja a szezont. A 43 pontos Somogyi Márk, 40 pontos Takács Balázs, 37 pontos Ferjáncz András és 36 pontos Zám Ferenc egyike sem nevezhető esélytelennek a végső sikerre.

Az Astra Divizó újra Panyik Dániel fölényéről szól, a fiatal pilótának már 90 pontja van, míg a hozzá legközelebb álló Kisharsányinak 73.

A többi márkakupára is jellemző egy versenyző fölénye, a Swift Divízióra Szabó Bulcsúé, aki 72 ponttal rendelkezik, üldözője, Fuksz Bence 56-tal.

A legszorosabb még az MX5 Kupában a helyzet, annak ellenére, hogy Dóczi Bence is megnyert minden eddigi döntőt: neki 70 pontja van, Lóránt Benjáminnak 62.

 A Junior Kupában a másik Szabó, Szabó Csanád áll az élen 75 ponttal, Néveri Konrádnak 70, Csuti Kristófnak 68 bajnoki egysége van.

A bajnokságok teljes állása itt érhető el.

Related posts

Leave a Comment