Mózer Attila: Jobban örültem volna, ha a fiam nyer

Igazán fordulatos hétvége befejezéseként a SuperCar kategóriában Mózer Attila győzött Kakucson. A döntőt követően egy rövid beszélgetésre kaptuk el, amelyben elmondta, milyen érzés volt hosszú idő után nyerni, miért nem jutott el idén az Európa-bajnokságra az új Peugeot 208-cal, valamint milyen saját fiával, Mózer Márkkal egy mezőnyben, „jó tanító apaként” versenyezni.

Sok minden történt két nap leforgása során a SuperCarban. Hogyan alakult a hétvége az előfutamoktól a döntő megnyeréséig?

Szombaton végig második helyen voltunk Kárai mögött, aztán a harmadik előfutamban visszakerültem a fiam mögé. Ez így volt helyes. Ezután az elődöntőben be tudtunk jönni a harmadik helyen, így a döntőben az ötödik helyről indultam. Egy nagyon jó kis döntő volt, csak azt sajnálom, hogy a fiamnak műszaki problémája lett, így ő nem tudott végigmenni. Jobban örültem volna, ha ő nyer. Nyilván a saját győzelmemnek is örülök, de azt egy picit jobban élveztem volna.

Ez volt az első győzelem a Peugeot-val. Mit kell tudni az idei autóról?

Dobogón már voltunk egy párszor, de legfölülre eddig nem lehetett felállni, mert Kárai mindig útban volt, vagy éppen Harsányi vagy valaki más. Ez egy gyári építésű Peugeot és 2020-as fejlesztésű Oreca-motor, mert idén mi Európa-bajnokságra készültünk, ami mellett egy pár világbajnoki futamon szerettünk volna részt venni. Ebben az autóban minden benne van, ami az Európa-bajnoki vagy világbajnoki szinten kell vagy előírás. Még egy picit a beállításokkal háttal ülünk, de szép lassan meglesznek.

Mi az oka, hogy ez az Eb-szezon és a vb-futamok meghiúsultak?

A koromból adódóan nekem a versenyzés egy hobbi, és sajnos a munkám nem engedi, hogy két-három hétre túszul ejtsen a karantén. Mivel az egészségügyben dolgozom, van egy magánkórházam, nem illene egy ekkora volumenű veszélyeztetettségnek akár a kollégáimat, akár a hozzánk gyógyulni jövő embereket kitenni. Azt hiszem, ez így felelősségteljes, ha ezt az évet elengedjük.

A magyar bajnokság most egy apa-fia szezon a Mózerek számára, ami elég sajátos. Milyen egymás ellen versenyezni?

Nagyon kemény, nyilvánvaló, hogy az apa-fia szerep addig tart, amíg be nem ülünk az autóba. Ott is figyelek rá, de amikor előzni kell, ahogy tegnap láthattátok, akkor nincs apa vagy fia… Ő is bevágta elém apagyilkos módjára, én viszont egy jó tanító apaként természetesen kiraktam oldalra, úgy harcoltunk, ahogy most a döntőben Harsányival. Ennek így kell lennie. Büszke vagyok, és nagyon remélem, hogy a másik, középső fiam is előbb-utóbb ide fog jönni. Még egyszer szeretnék velük együtt indulni. Jó dolog látni, hogy a fiam ilyen tehetséges, és megmutatja magát ebben a mezőnyben.

Related posts

Leave a Comment