Csucsu: Ilyen közel még sosem álltam ilyen jó eredményhez

Fent és lent is volt a Kakucsringen Lukács Kornél, aki az előfutamok után több műszaki hiba miatt még csak ötödik helyen állt, az elődöntőben azonban győzelmet szerzett: ez első soros rajtot ért a döntőben, de ekkor megint fordult a szerencse, ütközött Mózer Márkkal. A bajnokságot a SuperCarban így is vezeti Máriapócs előtt.

„Azt mondják, minden jó, ha a vége jó, de most sajnos nem lett jó a vége. Én azt hiszem, erről a versenyről a középdöntőre fogok mindig visszaemlékezni, az nagyon jól sikerült. Előtte, az előfutamokon sok mindent történt, a Q1-ben sajnos a váltónkkal volt probléma, a 4-es fokozat tűnt el, 3-asban mentem végig. A Q2-ben a turbó szilikoncsöve lyukadt ki, és nem volt turbónyomásunk a második kör után” – beszélt hétvégéje alakulásáról a Citroen DS3-mal versenyző Csucsu.

„Sajnos a döntőben történt valami Márkkal, próbáltam kikerülni, ő meg talán pont lehúzódni szeretett volna, így amikor melléértem, összeütköztünk, és pont úgy jött nekem, hogy kitört a kerekem, így a döntő sajnos ennyi volt. Márk közeledett néhány ponttal, így a végső összecsapás az utolsó futamra marad. Én ott mindent bele fogok adni, ilyen közel még sosem álltam egy ilyen jó év végi eredményhez, úgyhogy majdhogynem mondhatom azt, hogy győzelem vagy halál!”

Megkérdeztük azt is a pontverseny éllovasától, számított-e rá, hogy számos szezon kihagyása után visszatérve rögtön a SuperCar magyar bajnoki címért harcolhat: „Igen, ez egy kissé engem is meglepett, hogy ilyen jól alakultak a dolgok, de nagyon örülök neki, és maximálisan ki szeretném használni ezt az adandó alkalmat” – válaszolta.

Csucsu továbbra is 9 ponttal vezet a tabellán Mózer Márk és 11-gyel Vass Zoltán előtt (hivatalos állás híján saját számításaink szerint), így hacsak nem szól közbe kirívóan nagy balszerencse, az előny beosztható az utolsó, máriapócsi hétvégén.

Related posts

Leave a Comment