Ki lehet a magyar bajnok 2020-ban? – SuperCar, S1600, STC

Hétvégén véget ér az országos bajnokság szezonja Máriapócson. Ebből az apropóból kategóriánként áttekintjük a ponttáblázatot, hogy megnézzük, kinek van még reális esélye a végső győzelemre. Az 1. részben a SuperCar, Super1600, SuperTouringCars +2000, -2000 és -1600 kategóriákkal foglalkozunk.

Fontos kiemelni, hogy a 2020-as szezonban – mivel a bajnokság csak öt fordulóból áll – nincsen mínuszolás: ez azt jelenti, hogy (szinte) minden kategóriában a szezonzáróra marad a bajnokavatás.

A SuperCar fő esélyese balszerencsés kakucsi hétvégéje ellenére is Lukács Kornél „Csucsu”, aki visszatérőként nyerheti meg a bajnoki címet. 91 pontja van, míg legközelebbi üldözőjének, az újonc Mózer Márknak 82. Ha mindketten hibáznának, lőtávolon belül van még 80 pontjával Vass Zoltán is. A negyedik Harsányi Zoltán már messze 73 pontjával. A bajnokság ötödik és hatodik helyen áll csak a 2019-es magyar bajnok Kárai Tamás (72 pont) és a kakucsi futamgyőztes Mózer Attila (70 pont), akik ha nem hagyják ki Greinbachot, még harcban lennének.

Szoros a verseny a Super1600-ban: habár az év első két versenyét megnyerte Körmöczi Balázs, az ott szerzett előnynek köszönhetően pedig 74 pontjával Máriapócsra is ő érkezik esélyesként, megközelítették őt a szintén kategóriaújonc riválisok, Kistuki (72 pont) és Laczkó Lehel (69 pont). Nagyobb adag szerencsével Gergely Róbert is örülhet a végén: ő úgy szerzett 66 pontot, hogy eggyel kevesebb futamot teljesített a többiekhez képest, viszont háromból kétszer győzött.

A SuperTouringCars +2000 a legegyoldalúbb kategória az első részben szereplők közül, Koncseg Zoltán mind a négy versenyt megnyerte, így szerzett a maximális 102-ből 101 pontot. Vámosi Tibor viszont végig hozta a második helyeket, 87 egységet gyűjtött, így a címvédő balszerencséje esetén ő is örülhet a végén. A harmadik helyen álló, 62 pontos Gabay Zionnak már matematikai esélye sincsen.

Az elmúlt évekhez képest szokatlan a helyzet a SuperTouringCars -2000-ben, amelyet 2015 óta (mióta így hívják a kategóriát) minden évben Roman Castoral nyert meg. A cseh azonban nem volt ott Kakucson, így az összetettet Janzer György vezeti 84 pontjával. Jók a kilátások, hogy hosszú idő után magyar legyen a magyar bajnok, hiszen Castoral 78 ponttal rendelkezik. Nagy Attila 73-mal áll a harmadik helyen.

A legkiegyensúlyozottabb szereplést két győzelemmel és két másik dobogóval – továbbá a köztes eredménylistákkal szerezhető maximális ponttal – Répási Róbert nyújtja a SuperTouringCars -1600-ban, 95 ponttal áll a táblázat első helyén. Czakó Roland ezzel szemben 78, Makai György 74 pontot szerzett a szezon során, ők csak abban az esetben érhetnek révbe, ha az éllovassal történik valami rendkívüli.

A bajnokságok teljes pontállása itt található meg.

Related posts

Leave a Comment