Tíz év után tér vissza a ralikrosszba Kiss László

Lesz egy nagy visszatérője az RX OB máriapócsi szezonzárójának: a 2008-as bajnok, ifj. Kiss László sok ralis szezon után indul újra a ralikrosszban. Azt a Peugeot 208 SuperCart használja majd, amellyel öccse, Kiss Pál Tamás 2016-ban és 2017-ben megnyerte az országos sorozatot, valamint az Európa-bajnokságon is számos dobogót ért el. Nem kizárt, hogy ez a futam egy állandó jellegű visszatérést alapoz meg.

„Hosszú ideje gondolkodtam már rajta, hogy újra rajthoz álljak rallycrossban, hiszen egy folyamatosan fejlődő és izgalmas szakágról van szó. Az utolsó lökést az adta meg, hogy év elején eladtuk a rali autómat, Tomi rallycross autója pedig továbbra is ott állt a garázsban és már régóta szerettem volna kipróbálni, hogy milyen vele versenyezni” – olvasható a Kiss Lászlóval készült interjú a RabócsiRing.hu-n.

„Több mint tíz éve nem versenyeztem rallycrossban, így igazán komoly elvárásokat nem szeretnék megfogalmazni a visszatérésemmel kapcsolatban. Mindenképpen szeretnék közel lenni a köridőket tekintve az élmezőnyhöz, egy kis szerencsével pedig egy szép helyezés is összejöhet. A verseny hetében lesz egy tesztünk, hogy kicsit visszarázódjak a ritmusba, mielőtt élesben is kipróbálnám magam. Sok mindenre, például a test-test elleni küzdelemre, ami ugye a raliban egyáltalán nincs, viszont nem lehet felkészülni, így a verseny is inkább a visszaszokásról fog szólni és nem az eredmények hajszolásáról” – beszélt a célokról és felkészülésről.

És hogy lesz-e folytatása a vendégszereplésnek?

„Valószínűleg a verseny után fogom eldönteni, hogy hol szeretnék versenyezni jövőre. Szerintem a rallycross sokkal jobban összeegyeztethető a magánélettel és a munkával, mint a rali, ami második kislányunk születése után még fontosabb tényező lett számomra. Az biztos, hogy nagy élmény lenne több versenyen is rajthoz állni a folyamatosan erősödő hazai bajnokságban, de nemzetközi szinten is szívesen kipróbálnám magam.”

Related posts

Leave a Comment