Kiss győzött visszatérésén, Csucsu a magyar bajnok

A címért küzdő versenyzők a háttérben voltak Máriapócson, ahol ifj. Kiss, Kárai és Benyó játszottak főszerepet a SuperCarban. Bajnokot avattak az országos bajnokság másik 11 kategóriájában is.

A szombati első előfutam leggyorsabbja Benyó Máté volt a SuperCarban, de Kárai Tamás visszavágott vasárnap: mindkét selejtezőn leggyorsabb tempót diktált, így a köztes eredménylistát ő zárta a legtöbb ponttal Benyó és a nagy visszatérő, Kiss László előtt. Az első elődöntőben viszont Kiss megelőzte a leköszönő magyar bajnokot, ő kvalifikált a döntő pole-pozíciójába.

Az elmúlt évtizedben nem ralikrosszozó Kiss a döntőben ismét bizonyította, hogy még mindig gyors, a Peugeot pedig, amellyel öccse, Kiss Pál Tamás is annyiszor nyert, továbbra is ütőképes a magyar mezőnyben: a 2008-as bajnok megszerezte a futamgyőzelmet a RabócsiRingen. A Skodával meggyőzően bemutatkozó Benyó második lett, Kárainak a dobogó legalsó foka jutott. A bajnoki címért küzdő versenyzők háttérbe szorultak ezen a hétvégén: Vass Zoltán nem jutott döntőbe, a Peugeot-ra váltó Mózer Márk negyedik lett, Lukács Kornél „Csucsu” pedig hatodikként ért célba. Ezzel Csucsu megőrzött annyit pontelőnyéből, hogy ő lett 2020 magyar bajnoka.

Az idén legnépesebb, hétfős Super1600-ban Körmöczi Balázs visszatért év eleji formájához, bajnokhoz méltó teljesítménnyel minden felvonást megnyert. Jelentős különbséggel lett második legközelebbi üldözője, Kistuki, míg az utolsó versenyre kategóriát váltó, Hankook Racer Cupból érkező Ferjáncz András harmadik helyet szerzett.

A SuperTouringCars +2000-ben Koncseg Zoltánnak meglett a bajnoki cím, a tökéletes szezon azonban nem. Bár mindhárom előfutamot megnyerte, a döntőben nem ért célba, bár a sok kieső miatt így is harmadikként rangsorolták. Az ötödik rajtkockából induló Gabay Zion viszont megszerezte első győzelmét, Zsigmond Péter lett mögötte a második.

A SuperTouringCars -2000-ben Janzer György, -1600-ban Répási János Róbert nyertek meg minden egyes szakaszt, és szerezték meg ezzel együtt a bajnoki címet: a -2000-ben így végre magyar versenyző lett az országos bajnok a cseh Roman Castoral 2015 óta tartó egyeduralmának véget vetve.

A Swift Hybrid RX Cupban Nagy Benjámin Kakucs után újra győzött, Vaskó Dominik és a dobogóra álló 67 esztendős Maruzsi László előtt. A Supercar-szerepléstől visszalépő Luiginek nem ment ezen a hétvégén, csak a négyfős kategória utolsó helye jutott neki, de így is ő ünnepelhet bajnoki címet. A Hankook Racer Cup Somogyi Márk sikerét hozta, aki győzelemmel koronázta meg nyertes szezonját.

Körmöczi Gergő ismét nyert a Magyar Kupában Siebel Balázs és Kailbach Gergely előtt, Dóczi Bence pedig az MX5 Kupában tért vissza az első pozícióba. Nagy szezont fejezett be Máriapócson az Astra Kupában Panyik Dániel és a Swift Kupában Szabó Bulcsú, minden egyes versenyt megnyertek, ráadásul maximális pontot gyűjtöttek. A Junior Kupában Szabó Csanád azután szerezte meg az első helyet, hogy Néveri Konrád mindhárom előfutamon gyorsabb volt nála.

A 2020-as bajnokok (nem hivatalosan, saját számításaink szerint): Csucsu (SuperCar), Körmöczi Balázs (S1600), Koncseg Zoltán (STC +2000), Janzer György (STC -2000), Répási János Róbert (STC -1600), Kailbach Gergely (Magyar Kupa), Luigi (Swift Hybrid RX Cup), Somogyi Márk (Hankook Racer Cup), Dóczi Bence (MX5 Kupa), Panyik Dániel (Astra Kupa), Szabó Bulcsú (Swift Kupa) és Szabó Csanád (Junior Kupa).

Teljes eredménylista a szezonzáró hétvégéről itt böngészhető.

Related posts

Leave a Comment