Csucsu élete legjobb és legrosszabb versenye

Magyarország új ralikrosszbajnoka a SuperCarban Lukács Kornél, vagy ahogy a versenyeken mindenki hívja, Csucsu. Maximalistához méltón azonban még a bajnoki címszerzés ellenére sem volt teljesen elégedett Máriapócson.

Egy különleges pályafutás fő eredményei közé került be a 2020-as magyar ralikrosszbajnoki cím: 29 évesen Csucsu megjárta már a ralikrossz és rali világbajnoki és Európa-bajnoki szintjeit is. Több évvel előző szereplése után tért vissza a SuperCarba egy Citroen DS3-mal, úgy, hogy párhuzamosan a hazai raliban is indult. A Vértes Ralit ki kellett hagynia, hogy azon a hétvégén Máriapócson, a szezonzárón megküzdhessen a bajnoki címért. Sikerrel járt: hatodik helyével bebiztosította az összetett elsőséget.

„Sokkal jobbat vártam, mikor nekiindultam, mint ahogyan sikerült. Én azt mondom, hogy ez a verseny volt életem legjobb és legrosszabb versenye is. A legjobb azért, mert magyar bajnok lettem, aminek természetesen nagyon örülök, viszont nagyon sok hibát vétettem, és nem tudtam kihozni magamból azt a száz százalékot, amit szerettem volna, ezt pedig bánom. De hazafele ki fogom heverni, és egy jót fogunk bulizni!” – mondta el nem sokkal a döntőt követően Csucsu.

„Én mindig megnézem azt, ami jó, és utána rögtön megnézem azt is, ami esetleg negatívum volt, hiszen azt kiküszöbölve tudunk csak fejlődni. Ahogy említetted, be kellett húznom a magyar bajnoki címet, és ez nem volt olyan egyszerű behúzás.  Kemény küzdelem volt egész évben, de nagyon örülök, hogy én jöttem ki belőle a legjobban” – magyarázta, miért foglalkozik az ünneplés pillanataiban is a gyengeségekkel.

Tekintve, milyen sűrűn váltogatta a kategóriákat eddigi pályafutása során Csucsu, felmerül a kérdés: lesz címvédés?

„Én azt gondolom, hogy igen, ralikrosszban mindenképpen fogok menni. Még tárgyalások függvénye, hogy a rali be fog-e férni mellé” – válaszolta 2020 magyar bajnoka.

Related posts

Leave a Comment