S1600: Belevszkij újra első, Marton újra dobogós

Az Európa-bajnoki mezőny egyetlen magyarja vasárnap is az élmezőnyben autózott, a döntőben viszont már nem tudott győzelemért harcolni. A pontversenyben így is második hellyel távozik Spanyolországból a duplázó csapattárs mögött.

A WRX-hez hasonlóan az Európa-széria Super1600-os kategóriájában is komplett bajnoki fordulót rendeztek szombaton és vasárnap. Az előző nap a Volland Racing két versenyzője, Marton Gergely és a végül versenyt megnyerő Jurij Belevszkij emelkedett ki a mezőnyből. A köztes eredménylistát ismét ők zárták az első két helyen, csak fordított sorrendben: az orosz pilótával a magyar előtt.

Belevszkij megnyerte az első elődöntőt, Marton azonban rosszul rajtolt a pole-ból a másodikon – hasonlóan a szombati döntőhöz –, így Marat Knyazev mögött csak a második helyen végzett, ami negyedik rajtkockát jelentett a döntőben.

Jurij Belevszkij a döntőt is uralta, simán megszerezte második győzelmét Barcelonában. Knyazev és Marton a hatkörös fináléban is egymásra találtak, de a mezőny egyetlen magyar pilótájának csak a harmadik hely jutott vasárnap. A hétvégéről két dobogóval, a bajnokságban nyolc ponttal Belevszkij mögött távozik – az egyetlen hátralevő versenyen, a Nürburgringen lesz még esélye az Európa-bajnoki címre.

A három dobogós mögött a Q2-t megnyerő Artur Jegorov, valamint Joao Ribeiro és Josef Susta végeztek. A Super1600 részletes eredménylistája itt érhető el.

Related posts

Leave a Comment