Spa WRX: Négy magyar az Eb nevezési listáján

Belgiumban folytatódik a ralikrossz-világbajnokság november 21-22-én. A tradicionális helyszínre nem csupán Johan Kristoffersson lehetséges vb-címszerzése miatt lesz érdemes odafigyelni, hanem a négy magyar induló okán is.

Közülük a WRX 18 fős mezőnyében szerepel Lajos Gyula a Skoda Fabia Supercarral, amellyel már Barcelonában versenyzett volna, az indulás azonban végül meghiúsult. Luigi Spa-Francorchamps-ban pótolja be a szereplést, amely bemutatkozása lesz a világbajnokság mezőnyében.

Frissítve: Mint kiderült, elírás történt, Luigi is az Eb mezőnyében indul, ahol így négy magyar szereplő lesz.

A névsor többsége változatlan a szokásoshoz képest. A bajnokságot vezető Johan Kristoffersson előnye 29 pont Mattias Ekström és 56 Timmy Hansen előtt. Ez azt jelenti, hogy Belgiumból, ahol idén először egyetlen kétnapos fordulót tartanak, már harmadik világbajnoki címével távozhat, ha előnye 30 pont lesz a legközelebbi üldöző előtt. A WRX teljes nevezési listája itt található meg.

A világbajnokság mellett az Európa-bajnokság Supercar kategóriája is szerepel Belgiumban: ez lesz a sorozat harmadik, egyben utolsó fordulója. Örömteli hír, hogy a 22 résztvevő között három magyar van, a nevezési lista alapján a fél hazai élmezőny ott lesz Belgiumban. Kárai Tamás az Eb-mezőny állandó tagja, így értelemszerűen a szezonzárón is elindul. Rajta kívül benevezett a két Mózer a Nyirád Motorsport Peugeot 208-asaival: Mózer Attila már tapasztalt Eb-résztvevőnek számít, fia, Mózer Márk most mutatkozik be. Az Eb nevezési listája ide kattintva érhető el.

Related posts

Leave a Comment