Marcus Grönholm is rajthoz áll a Projekt E-ben

Nagynevű indulója lesz a WRX elektromos kategóriájának, a Projekt E-nek Belgiumban, november 21-22-én: a kétszeres ralivilágbajnok, Marcus Grönholm ül autóba.

Az 52 éves finn ikon – aki a GRX csapatfőnökeként aktív a ralikrossz-vb-n – a Ferratum Team elektromos Ford Fiestáját veszi kezelésbe, azt az autót, melyet Rigában Janis Baumanis vezetett és hozott be a második helyre. Grönholm 2012-ben vonult vissza, idén azonban már másodszor versenyez, júliusban a RallyX Nordic legenda kategóriájában indult: ő hangsúlyozza, amit látunk, nem visszatérés.

„Otthon azt mondtam, nem fogok többet versenyezni. Belgiumban sem szándékozom nagy harcokba bocsátkozni, ez egyértelműen nem egy visszatérés. Azért szállok be, mert kíváncsi vagyok, milyenek ezek az elektromos autók, melyek irányába a ralikrossz tart” – mondta Grönholm. Finnországban egy rövidke teszten már vezette a Fordot: „Összesen három kört tettem meg, szóval jól felkészültem! Őszinte leszek, nem voltam eddig az e-autók legnagyobb rajongója, de mikor ezt a kocsit vezettem, a pilótafülkében előtört a lelkesedés. Az autó nagyszerűen viselkedik, nagyon meggyőző.”

Annak ellenére, hogy a finn azt mondja, nem fog kockáztatni, a WRX-ben is érdekelt Ferratum Team csapatmenedzsere, Jani Paasonen azt jósolja, ha Grönholm felveszi a sisakot, a győzni akarás fogja hajtani.

Related posts

Leave a Comment