Elmarad a spái WRX-forduló is

Egyetlen verseny maradt a ralikrossz-világbajnokság naptárában, miután a Spa-Francorchamps-i fordulót jövő tavaszra halasztották. A lefújás a WRC-s Ypres Rali törlését követi, amelyet szintén november 21-22-én tartottak volna Belgiumban.

A 2020-as belga versenyt az ország és Európa egészségügyi helyzetére hivatkozva mondták le: a járvány terjedése és az egyre több korlátozás, köztük az utazásra vonatkozó szigorítások miatt. Formálisan azonban nem törlés történt, hanem halasztás: a pótlásra a 2021-es szezonban, május 22-23-án kerül sor. A versenyt harmadszor halasztották el: eredetileg tavasszal tartották volna meg, majd október elejére helyezték, de innen is átütemezték, abban bízva, hogy novemberben javul a járványhelyzet és a nézőszám korlátozása nélkül rendezhetik meg.

A WRX-szel együtt a Supercar Európa-bajnokság utolsó versenyét is törlik, amelyen négy magyar vett volna részt: Kárai Tamás, Mózer Attila, Mózer Márk és Luigi. A megtartott két fordulót Svédországban és Lettországban Oliver Eriksson nyerte, de kérdéses, kap-e Európa-bajnoki címet, mivel nem teljesült a szükséges három verseny.

Négy hétvégén nyolc fordulót tartottak meg a ralikrossz-vb-n, egyetlen verseny maradt még talpon: a nürburgringi finálé december 12-13-án. A jelenlegi helyzetben erősen kérdéses ennek a versenynek a sorsa.

Related posts

Leave a Comment