Marton, Csucsu és Szabó Krisz voltak az év legjobb ralikrosszosai

A 2020-as évben is összeállították a TOP50 Magyar Autóversenyző ranglistát. A sorrendben számos ralikrosszost megtalálunk, köztük legelőrébb Marton Gergelyt.

Marton szezonja csonka volt a Super1600 Európa-bajnokságon, ám két versenyen két dobogós helyet szerzett és az Eb-címre is esélye lett volna, ha nem törlik a sorozat szezonzáróját. Őt ötödik pozícióba sorolták az Autósport évkönyv szerzői a TOP50 listán, amelyet az első helyen Kiss Norbert kamionversenyző zárt.

A ralikrossz következő képviselői a SuperCar magyar bajnok, Lukács Kornél „Csucsu” – akinek ralis eredményei is voltak – a 10. helyen, valamint a WRX-ben két hétvégén induló Szabó Krisztián a 11. pozícióban.

A lista első felében végzett még Kárai Tamás (SuperCar ob 3. hely, Eb- és vb-szereplés), Mózer Márk (SuperCar ob 2. hely), és Körmöczi Balázs (Super1600 magyar bajnok), aki egyben a legjobb 18 év alatti versenyző.

Az 50 név között összesen 18 ralikrosszost találunk, a listán van még Koncseg Zoltán (STC +2000 bajnok), Vass Zoltán (SuperCar 4. hely), Répási Róbert (STC -1600 bajnok), Kismarty-Lechner Gábor (Hankook Racer Cup győzelmek a WTCR-szereplés mellett), Dóczi Bence (MX5 Kupa bajnok), ifj. Kiss László (SuperCar győzelem), Kailbach Gergely (Magyar Kupa bajnok), Panyik Dániel (Astra Kupa bajnok), Luigi (Swift Hybrid RX Cup bajnok), Benyó Máté (SuperCar 7. hely), Kovács Sámuel (MX5 Kupa győzelem és gyorsasági kategóriabajnok), valamint Mózer Attila (SuperCar 5. hely).

Related posts

Leave a Comment