A WRX bajnokai az FIA-gálán

Pénteken tartották az FIA díjátadó rendezvényét, melyen szövetség égisze alá tartozó minden bajnokság legjobbjait díjazták az F1-től a ralikrosszig. A WRX bajnokai, Johan Kristoffersson és a JC csapat is megkapták a megérdemelt trófeákat, a 2020-as évre való tekintettel online formában.

Az egy év kihagyás után visszatérő svéd ráadásul történelmet írt: három világbajnoki címével (2017, 2018 és 2020) a 2014-ben indult világbajnokság legsikeresebb versenyzőjévé vált.

„Az első bajnokság megnyerése egyedülálló volt, de ez a mostani év is nagyon különleges. Hektikus év volt új menetrenddel, dupla fordulókkal, ezért felkészültnek kellett lenni” – mondta köszönőbeszédében Kristoffersson. A WRX elektromos jövőjéről is ejtett pár szót: „Az elektromos ralikrosszra fényes jövő vár. Nemrégen az Extreme E formájában már belekóstoltam.”

A WRX csapatbajnokát, a KYB Team JC-t a csapatfőnök, Joel Christoffersson képviselte. A Mattias Ekströmmel és Robin Larssonnal felálló istálló a csapatok értékelésében szerezte a legtöbb pontot. Ekström második lett a bajnokságban, a harmadik helyezettnek járó trófea Timmy Hansennek jutott.

Az eseményen ezt a szezonösszefoglalót vetítették le a WRX évéről:

Related posts

Leave a Comment