Remek éve volt Vámosi és Borka csapatának

A Vámosi Tibor és Borka Péter által 2017-ben alapított ralikrosszcsapat mindkét pilótája az év végi második helyet szerezte meg 2020-ban.

A ralikrosszbajnokságban vitézkedő Vámosi Tibor idei második helyét talán könnyebb volt megszerezni, mint a tavalyi harmadikat. Összeállt a technika, a pilóta összeszokott az autójával, és a rengeteg edzés meghozta gyümölcsét: a rövid szezon ellenére végig ott loholt Koncseg Zoltán nyakán, de végül nem talált fogást rajta. Vigaszt nyújtott azonban számára, hogy júliusban rajthoz állt egy osztrák bajnoki futamon, ahol az első versenynapon megcsipkedte, majd a másodikon le is győzte az osztrák bajnokot.

„Egy picit fejlesztünk az autón és a vezetési tudásomon, és jövőre hasonló felállásban folytatjuk a versenyzést. A kategória nagyon tetszik, a versenyzőtársakkal a pályán ellenfelek vagyunk, de ha levesszük a sisakot, barátok. Tisztességesen játszunk!” – nyilatkozta a gyáli pilóta.

Borka Péter éve döcögősen indult: az autó az utolsó percben lett kész, nem tudott edzeni a szezon előtt, így év közben kezdett összeszokni a Hondával. Az év második felében már számolniuk kellett vele az STC –2000 indulóinak, s bár technikai problémákból bőven kijutott az évre, a szervizcsapat mindig megoldotta ezeket. A rutinos versenyző így értékelte az évet:

„Sokat fejlődtem az idén, sokan segítettek az eredményhez, de úgy érzem, még bennem is sok van, az autóban pedig rengeteg lehetőség rejlik. Jövőre szeretnénk innen folytatni, eredményesen és tisztán akarunk versenyezni, helytállni, hiszen nagyon sokan bíznak bennem.”

A cikk eredetileg az Autósport évkönyv 2020-ban jelent meg.

Related posts

Leave a Comment