Ötödször bajnok JB Dubourg

Egy év szünet után visszakerült a cím Jean-Baptiste Dubourghoz a Trophée Androsban, a francia jégversenyes sorozatban, amelyet nemrég mutattunk be.

Az öt fordulóból álló elektromos bajnokság utolsó menetét Val Thorens-ben tartották január 29-30-án. Az Elite Pro pontverseny éllovasaként érkező Jean-Baptiste Dubourg a háromból két futamot megnyert, a harmadikon második lett, így már a középső versenyen bebiztosította a bajnoki címet. Ez volt az ötödik sikere jégen: a 2015/16-os és 2018/19-es szezon között zsinórban négyszer nyert. Tavaly Aurelien Panis lett a befutó, de egyéves szünet után Dubourg visszaszerezte a bajnoki koronát.

„Kivételes hétvége volt két első és egy második hellyel. Azt a benyomást nyújthatja, hogy domináltam a szezont, de ez nem igaz. Egész télen meg kellett küzdenünk a komoly ellenfelekkel. Ez a bajnoki cím annyira értékes, mint a legelső volt 2016-ban. Miután a trófeát belsőégésű motorral megnyertem, fontos volt elektromos autóval is győzni” – mondta JB Dubourg, aki a jég mellett a ralikrosszban is jól megy, 2019-ben a Supercar Európa-bajnokság második helyezettje lett, a vb-n pedig 2015-ből van egy lohéaci dobogója.

Dubourg (574 pont) mögött Aurelien Panis (522 pont) és Nathanael Berthon (518 pont) végzett a bajnokságban, utóbbi nyerte a szezon utolsó futamát. A WTCR-bajnok Yann Ehrlacher (507 pont) negyedik lett az értékelésben.

Related posts

Leave a Comment