Két RX-autó a Bajnokok Tornáján

Ráadásul két különleges darab: az elektromos RX2e és a bioüzemanyaggal hajtott Supercar Lites, két mérföldkő a Race of Champions történetében.

A Race Of Champions (Bajnokok Tornája) az a tét nélküli verseny, amelyen évről évre összemérik tudásukat a különböző szakágak legjobbjai, egyénileg és nemzeti csapatban is, különböző versenyautókat vezetve. A következő RoC-on (amelyre 2022-ig várni kell, Svédországban, a Balti-tenger partján tartják) két különleges ralikrosszgép is a repertoárban lesz.

Egyikük a 335 lóerős RX2e autó, amellyel 2021-ben versenyeznek először élesben a világbajnokság másodosztályában. A Bajnokok Tornáján utoljára 2010-ben szerepelt elektromos versenygép, a Tesla Roadster.

A Supercar Lites már több éve a Race of Champions flottájához tartozik, 2022-ben viszont a versenygépet 105-ös oktánszámú fosszíliamentes bioüzemanyag hajtja. Ez összhangban van a skandináv szervezők karbonsemleges és fenntartható törekvéseivel.

A ralikrosszautók nagy száma talán a műfaj királya, a háromszoros világbajnok Johan Kristoffersson malmára hajtja a vizet, aki biztosan ott lesz a Bajnokok Tornáján, csakúgy, mint a kétszeres bajnok Petter Solberg. Párosban a Nemzetek Kupáját mindketten megnyerték már egyszer-egyszer a nordikus csapat számára, Kristoffersson 2019-ben Mexikóban, Solberg 2014-ben Barbadoson.

Related posts

Leave a Comment