Átalakították a WRX idei versenynaptárát

A világbajnokság új promótere módosított menetrendet adott ki a 2021-es szezonra. Későbbre halasztották Belgiumot, tíz helyett csak hét helyszín lesz, ebből egy dupla fordulóval.

A pandémiára hivatkozva, annak reményében, hogy minél nagyobb eséllyel mehessenek ki nézők a pályákra, a WRX szervezői úgy döntöttek, a tervezettnél három héttel később kezdődjön a szezon: május 22-23. és Spa helyett június 12-13-án, Hellben. A norvég futam eredeti időpontjában maradt, csakúgy, mint Svédország, Spanyolország, Németország (ahol dupla fordulót tartanak a tavaly bevált formátumnak megfelelően) és Franciaország. Bekerült Riga szeptember 18-19-re (csillagozva, a megállapodás még hiányzik), az elhalasztott belga forduló pedig a szezonzáró lesz október 9-10-én.

Ez három versennyel kevesebb a tervezettnél: kiesett a két másik északi futam közötti időpontja kitűzött finn hétvége, illetve a szezon újra csak Európára korlátozódik, nem lesz Dél-Afrikában verseny és az első naptárban kérdőjellel szereplő közel-keleti vagy ázsiai forduló is elmarad.

Az RX1 (korábban Supercar) Európa-bajnokság Kouvola kiesésével öt helyett csak négy fordulóból áll, az RX2e viszont marad a tervezett hat, az RX3 öt fordulóval. Utóbbi széria (az eddigi S1600) esetében különbség, hogy a tervekkel ellentétben Spanyolországban lesz verseny, nem az eddig kérdőjeles helyszínen, amely végül Riga lett.

A 2021-es versenynaptár a kísérőszériákkal:

Related posts

Leave a Comment