Két éve: Az első magyar döntős WRX-szereplés

Fontos mérföldkő volt a hazai ralikrosszban 2019. április 6.: ezen a napon, Abu Dhabiban, élete első világbajnoki hétvégéjén a döntőbe jutott Szabó Krisztián, ahol negyedik helyet szerzett.

A kétszeres Super1600 Európa-bajnokként WRX-ben is bemutatkozó Szabó Krisz remekelt az első hétvégén, a Q3-ban második leggyorsabb volt, és feljutott az elődöntők körébe, ahonnan harmadik helyével – Niclas Grönholm és Janis Baumanis mögött – szintén továbblépett a hatfős döntőbe. Az EKS-féle Audi S1-gyel ötödikként ért célba, a DTM-ász Timo Scheidert megelőzve, de korábbi 1600-as riválisa, Baumanis büntetése után még egy helyet megörökölt.

„Nagyon jól kijött a Q3, igaz, kellett hozzá egy kis szerencse is amellett, hogy sokkal jobb volt az autó, mint pénteken” – értékelte versenyét akkor Krisztián (a döntőt szombati napon tarották). „A Q4-ben megütöttem a hátam, nagyon keményen érkeztem le az egyik ugratásnál és hallottam, hogy megroppan a gerincem. Szerencsére nem esett komoly bajom, de utána az elődöntőben és döntőben megéreztem minden ugratást. Nagyon örülök, hogy első vb-hétvégémen a döntőben lehettem, egyedül az újoncok közül. Nekiállhatnék magyarázkodni, hogy ki hogyan lökdösődött, ki honnan jött vissza, de ez a ralikrossz, amiben ez is benne van. Csak pozitívan gondolok vissza az elmúlt két nap eseményeire, a legpozitívabb pedig az, hogy nem csupán a top 5-höz van elég tempóm, hanem megvan az esélyem a győzelemre is!”

Az Abu Dhabi-i negyedik pozíció azóta is Szabó Krisztián legjobb eredménye a világbajnokságon. Még egyszer járt döntőben, abban az évben Silverstone-ban, ahol ötödik lett.

Related posts

Leave a Comment