Nem valószínű, hogy Kristoffersson megvédi vb-címét

Háromszoros világbajnokként és 23-szoros futamgyőztesként ő a Ralikrossz-világbajnokság legsikeresebbje, de saját bevallása szerint az idei szezont is kihagyhatja a WRX-ben Johan Kristoffersson.

Új sorozatban remekel a háromszoros ralikrossz-világbajnok és többszörös WTCR-futamgyőztes: Molly Taylorral párban a svéd nyerte az Extreme-E történetének első versenyét Szaúd-Arábiában, Nico Rosberg csapatát képviselve.

Kristofferssonék az eddig látottak alapján favoritokat az extrém elektromos sorozat első bajnoki címére, ezzel egyidejűleg viszont egyre kisebb az esély, hogy a svéd negyedik ralikrossz-világbajnoki címéért is harcba száll 2021-ben. Legutóbb 2019-et hagyta ki, amikor a Túraautó-világbajnokságon versenyzett, most viszont más ok áll a háttérben.

„A kilátások elég sötétek jelen pillanatban, de majd meglátjuk” – mondta a DirtFishnek a címvédő világbajnok. 2020-as bajnoki címét a Kristoffersson Motorsport színeiben szerezte, egy hasonló program az idei szezonban viszont nem néz ki megvalósíthatónak.

„Ez most nem tűnik elérhetőnek, arra lenne szükségem, hogy valaki nagy segítséget nyújtson. Ha a megfelelő pillanatban meglenne a megfelelő csapat, megfelelő autó, akkor jó lenne, de ha nem vagyok 100 %-ban biztos, akkor nem vállalkozom rá, inkább kihagyom az évet. Mivel nincs mit bizonyítanom, ha nem vagyok olyan helyzetben, hogy nyerhessek” – beszélt arról Kristoffersson, hogy csak győzelmi esélyekkel akar szerepelni a WRX-ben.

Related posts

Leave a Comment