Megvan az idei WRX-mezőny első tagja

Kevesebb mint két hónappal a norvég szezonnyitó előtt még egyetlen vb-résztvevő indulása sem volt biztos. Egészen hétfőig, amikor bejelentették az első teljes szezonos nevezőt: Enzo Ide a címvédő EKS JC színeiben áll rajthoz.

A 29 éves belga pilóta nem egy rutinos vb-résztvevő: első teljes szezonja lesz az idei, korábban 2019-ben indult a spái fordulón, 2020-ban pedig a barcelonai duplán, legjobb versenyeredménye 12. helyezés volt. Enzo Ide elsősorban GT-versenyzésben volt eredményes, 2016-ban a Blancpain GT Series Sprint Cup bajnoka lett. A pilóta akkor került a nemzetközi hírekbe, mikor két éve (egy nem versenyzéshez kapcsolódó baleset következményeként) öt hónapot töltött kómában.

Ide az EKS JC által felkészített Audi S1 EKS RX quattróval versenyez majd, nem csupán a WRX-ben, hanem a RallyX Nordic szériában is. A csapatháttérre nem lehet panasza, hiszen az új formáció két eredményes svéd alakulat, a Mattias Ekström-féle EKS, valamint a 2020-as csapatvilágbajnoki címet megnyerő KYB Team JC összeolvadásából jött létre. A Joel Christoffersson vezette JC-t tavaly Mattias Ekström és Robin Larsson erősítette.

Reméljük, hogy Ide bejelentése az első lesz a sok közül. Egyelőre keveset tudni arról, kik alkotják a 2021-es rajtrácsot, a tavalyi bajnok Johan Kristoffersson viszont kevés esélyt ad a címvédésre.

Related posts

Leave a Comment