Kakucs: 11 Supercar a nevezési listán

Megjött a május 8-9-i szezonnyitó résztvevőinek névsora. A Supercarban van néhány hiányzó, összesen 110 nevező jelentkezett a 11 kategóriába.

A csúcskategória, a Supercar 11 indulót számlál majd (az április 30-ig beérkezett nevezések alapján) a Kakucs Ringen. Természetesen ott lesznek a kategória alapemberei: Kárai Tamás, Harsányi Zoltán, Vass Zoltán és Kotán Péter. Folytatja tavalyról az újoncként ezüstérmes Mózer Márk, Benyó Máté (a Korda Racing színeiben, de továbbra is a Nyirád Motorsport Skoda Fabiájával), Antal István, Bakonyi Csaba és Vass Csaba, valamint két neves újonc érkezik: Koncseg Zoltán Audi A1-gyel és Luigi Peugeot 208-cal, akik az STC +2000-ben és Swift Hybrid RX Cupban bajnoki címet szereztek. Luigi az Európa-bajnokságon is részt tervez venni egy Skoda Fabiával, és még egy WRX-forduló is célja.

Ugyanakkor az előzetes hírek alapján ennél nagyobb mezőnyre lehetett számítani, és valóban van néhány feltűnő hiányzó: a 2020-as magyar bajnok Lukács Kornél „Csucsu” nincs a nevezési listán, ahogy az előző évi futamgyőztes Mózer Attila sincsen. A szezonzárón győzelemmel visszatérő ifj. Kiss László szerepléséről is esett szó, csakúgy, mint arról, hogy a ralibajnok Aschenbrenner György a Supercarban szerepel idén.

Ami a többi kategóriát illeti, a Super1600-ba 7, a SuperTouringCars +2000-be 6, STC -2000-be 9, STC -1600-ba 8, Magyar Kupába 14, Swift Hybrid RX Cupba 6, az MX5 Kupába 8, az Astra Kupába 15 nevezés érkezett – a Swift Kupa idén már nem indul. A megújuló, utánpótláskategóriává váló Hankook Racer Cup az egyik legnépszerűbb osztály lett 14 nevezéssel: ez több, mint a Junior Kupa 12 szereplője.

Körmöczi Balázs címet véd a Super1600-ban, rajta kívül azonban szinte minden tavalyi bajnok kategóriát vált: az STC -1600-ot nyerő Répási Róbert a -2000-ben folytatja, a Magyar Kupában első Kailbach Gergely és MX5 Kupa-nyertes Dóczi Bence az STC -1600-ban, a Swift Kupát és Junior Kupát behúzó Szabó Bulcsú és Szabó Csanád a Magyar Kupa -1600 és -1400 divízióiban.

A teljes, 110 főt felsoroló nevezési lista itt található meg.

Related posts

Leave a Comment