Szombaton legyőzték a világbajnokot, vasárnap visszavágott

Neves indulóval kezdődött a RallyX Nordic 2021-es szezonja, mivel Johan Kristoffersson is rajthoz állt Nysumban, Dániában, megszokott Volkswagenével. Mégsem volt egyértelmű, hogy dominál a hétvégén.

A duplafordulós formátum szombati napján már a kvalifutamokon megmutatkozott, hogy Kristofferssonnak háromszoros világbajnokként sem lesz egyszerű dolga a kemény északi mezőnyben: bár ő volt a köztes eredménylista legjobbja, csak a Q2-et nyerte meg, a másik két kvalifikációt az EKS JC pilótái, Sondre Evjen és Enzo Ide húzták be. Kristofferssont ráadásul az elődöntőben is megelőzték, Ulrik Linnemann – aki Szabó Krisztián Super1600-as ellenfeleként lehet ismerős – utasította maga mögé a rajtnál Ford Fiestájával.

Kristofferssonnak így csak a harmadik hely jutott a finálé rajtrácsán az elődöntőket nyerő Evjen és Linnemann mögött, a jamaicai Fraser McConnell pedig csupán az ötödik helyről startolt. A fordos innen jött fel a kaotikus második kanyarban az élre, és nyerte meg a döntőt – a második helyre szorítva a ralikrossz jelenlegi legnagyobb alakját, Kristofferssont. A dobogó harmadik fokára Evjen állt az Audival.

Vasárnap jött a második menet Nysumban. A Kristoffersson Motorsport versenyzője behúzta a Q1-et, bár a Q2-ben Linnemann gyorsabb volt nála, a Q3-ban pedig kapott egy 3 másodperces büntetést kontaktért (ezt a fázist az újonc Andreas Carlsson nyerte). Kristoffersson ezúttal győzött elődöntőjében, éppen McConnellt utasítva maga mögé, és a döntőben is egy sima, 4,5 másodperces különbségű győzelmet szerzett. Itt a másik elődöntőt nyerő Evjen és McConnell vívott a második helyért, a harcból pedig a norvég került ki győztesen.

A dupla forduló után Kristoffersson 56 pontjával vezeti a tabellát is az 51 pontos Evjen és 47 pontos McConnell előtt. Kérdés azonban, a svéd klasszist hányszor látjuk még idén ralikrosszversenyen. Ő maga nyilatkozott úgy, valószínűtlen, hogy a WRX-ben rajthoz áll, hogy címet védjen.

Related posts

Leave a Comment