Szabó Krisz indul a RallyX Nordic höljesi hétvégéjén

Egyre népszerűbb az északi bajnokság, melynek második hétvégéjére a GRX két autóval nevezett be: Niclas Grönholm és Szabó Krisztián versenyez a finn csapat Hyundai i20 Supercarjaival.

A kétszeres Európa-bajnok Szabó Krisztián már tavaly szerepelt Marcus Grönholm csapatával két WRX-fordulón, ugyancsak Höljesben, valamint Rigában. Az együttműködés folytatódik 2021-ben is, első körben a RallyX Nordic harmadik-negyedik fordulóján, a klasszikus svéd pályán május 13-16-án.

„Hosszú ideje nem ültem már versenyautóban. Nagyon boldog vagyok, hogy erre a hétvégére folytathatom a munkát a Grönholm RX-szel” – idézte a RallyX Nordicban debütáló Szabót a széria oldala. „Ezen a versenyen azért indulok, hogy formába lendüljek, és készen álljak, bármikor bármi történjen a jövőben.”

Ami a háromszoros WRX-futamgyőztes Grönholmot illeti, ő korábban már szerepelt az északi sorozatban. A versennyel a június 12-13-án induló világbajnokságra készül.

Az első, nysumi hétvége második futamát megnyerő Johan Kristoffersson a széria beharangozója szerint ugyancsak ott lesz Höljesben. A korábbi hírek alapján két magyarnak is szurkolhatunk, hiszen Lukács Kornél „Csucsu” szintén jelentkezett a svéd versenyre.

Related posts

Leave a Comment