Luigi megnyerte első Supercar-futamát Kakucson

A kategória újonca a korai rajtot vevő Kárai Tamást megelőzve győzött a Kakucs Ringen. A szezonnyitó 11 kategóriájának nyertesei között szerepelt Körmöczi, Vámosi és Castoral is.

Vasárnap a harmadik és negyedik előfutammal folytatódott a Ralikrossz-ob szezonnyitó versenye a Kakucs Ringen – ettől az évtől fogva ugyanis már négy selejtező futamot tartanak a Supercar, Super1600 és SuperTouringCars kategóriákban.

A nagyok között egy-egy volt az állás Kárai Tamás és Mózer Márk között szombat alapján, de a vasárnapi mindkét futamot behúzta Kárai, míg a második mindkétszer Luigi lett. Ők nyerték saját előfutamaikat is, így a döntőben egymás mellől rajtoltak. A háromszoros magyar bajnok Kárainak viszont korai rajt miatt kétszer kellett jokert teljesítenie, így pedig Luigi nyert a Peugeot 208 ERX-szel, első szereplésén a kategóriában! Kárai második lett, a harmadik helyet Benyó Máté húzta be, Mózernek be kellett érnie a hatodik pozícióval.

A hétvége minden futamát megnyerte a Super1600-ban Körmöczi Balázs a Suzukival, Laczkó Lehel és Ferjáncz András álltak vele együtt a dobogóra. A SuperTouringCars +2000 Vámosi Tibor fölényes sikerét hozta, csak egyetlen előfutamot nem tudott megnyerni a hétvége során. Gabay Zion lett a második, a visszatérő 2018-as bajnok, Bészi negyedik hellyel kezdett. Az STC -2000 Roman Castoral sikerét hozta: a csehet Held Zoltán előzte meg a harmadik előfutamban, az STC -1600 tavalyi bajnoka, Répási Róbert pedig a futamon végzett csupán 0,435 másodperccel mögötte.

A Magyar Kupában az 1600-as és 1400-es kategória közös előfutamai után elődöntőt nem tartottak, a döntőben pedig szétválasztották a mezőnyt: Hogyor József és Madari Tamás nyerte meg a két divíziót, a Szabó-testvérek pedig a második helyeket szerezték: a Swift Kupa tavalyi bajnoka, Szabó Bulcsú az 1600-ban, a Junior Kupát megnyerő Szabó Csanád pedig az 1400-ban.

A Swift Kupa a 2021-es szezonban nem folytatódik, így öt márkakupát tartottak a kakucsi hétvégében, köztük a Hankook Racer Cupot, amely utánpótlásnevelő kategóriává vált, a népes, 14 fős mezőnyben pedig Kovács Domonkos szerzett győzelmet. Vaskó Dominik nyerte a Swift Hybrid RX Cup, Néveri Konrád az MX-5 Kupa, Körmöczi Ákos pedig a Junior Kupa küzdelmeit.

Részletes eredmények itt – a cikk írásakor az STC -1600 és Astra Kupa döntője még vizsgálat alatt áll.

Related posts

Leave a Comment