Supercarban is dobogón a Korda Racing

Kiváló eredménnyel mutatkozott be a rallycross szakágban a Korda Racing és a Ritmus ASE közös csapata, a magyar bajnokság idei első fordulójában Benyó Máté a harmadik helyet szerezte meg a bivalyerős Supercar mezőnyben.  

Újabb mozgalmas hétvégét zárt a Kakucsringen megrendezett rallycross OB szezonnyitón a Korda Racing, melyen a csapat tagjainak komoly kihívásokkal kellett megküzdenie. Szombat reggel előbb Korda Zsófia Hankook Racer Cup Suzukijában sebességváltót, majd még aznap este Várkonyi Bence Swiftjében kellett motort cserélnie a csapat szerelőinek. Mindemellett a versenyzőket sem kerülte el a balszerencse, Korda Zsófia a második időmérő futam rajtát követően versenyautójával lesodródott a pályáról, és bár a futamot még teljesítette, a depóba visszaérve a hátát fájlalta. Zsófit a helyszíni orvos javaslatára korházba szállították, ahol később szerencsére mindent rendben találtak, azonban megfigyelésre bent tartották, emiatt vasárnap már nem ülhetett vissza Swiftbe. Várkonyi Bence a szombati motorcsere után vasárnap fékproblémákkal küzdött, az elődönben az utolsó helyről rajtolva vette célkeresztbe a döntős szereplést érő harmadik helyet, amiről csak egy hajszállal csúszott le, végül a negyedik helyen érkezett célba. Szintén az elődöntőben ért véget a verseny Bagaméri Bálint és Turán Lotti számára is, Lotti saját futamában a hatodik helyen zárt, míg Bálint, Várkonyi Bencéhez hasonlóan, nagy csatában maradt alul a döntőt érő harmadik helyért vívott harcban és érkezett célba a negyedik helyen.  

A királykategóriában érdekelt Benyó Máté már a szombati napon is remek lendülettel rótta a köröket, az első időmérőn megnyerte a futamát, majd megautózta a szombati nap legjobb köridejét is. A vasárnapi elődöntőben saját futamában a második helyet szerezte meg, a döntőben így harmadik helyről rajtolhatott el, ahol kiváló versenyzéssel szerezte meg a harmadik helyet a királykategóriában.  

Benyó Máté: „Ha a verseny előtt valaki felkínálta volna a harmadik helyet, szó nélkül elfogadom, sőt a döntőt is aláírtam volna! Már az első futamra nagyon komoly mezőny jött össze, az első öt-hat autó nagyon friss EB-s VB-s technika, nagyon gyors és rutinos pilótákkal, úgyhogy nagyon boldog vagyok, hogy sikerült felállnom a dobogóra! A rajtokban sajnos vesztettünk a többiekkel szemben, ezen szeretnénk javítani, de a tempónk végig megvolt és a taktikánk is mindig működött. Köszönet az autó felkészítéséért a Nyirád Motorsportnak, Spicinek az egyéni támogatásért, Édesapámnak is nagyon köszönöm a segítségét, és legfőképpen hatalmas köszönet a Korda Racingnek és a Ritmus ASE-nek a belém vetett bizalomért! Ezzel a helyezéssel remélem meg tudtam hálálni ezt a bizalmat és remélem, hogy sok közös sikert tudunk még elérni.” 

Korda Zsófia: „Velem minden rendben van, csak megfigyelésre tartottak bent a korházban, hétfő délben már haza jöhettem. A verseny maga nagyon tetszett, nagyon élveztem, de azt nagyon sajnáltam, hogy ilyen keveset mehettem, úgyhogy legközelebb igyekszem bepótolni, ami most kimaradt!” 

Turán Lotti: „Nagyon élveztem minden pillanatát életem első versenyének!  Bevallom, hogy nagyon meglepődtem, hogy bekerültem az első elődöntőbe, de nagyon-nagyon örültem és izgatottan várom, hogy újra versenybe szálljunk.”  

Bagaméri Bálint: „Nagyon vártam már ezt a hétvégét és szerintem nagyon jó volt! Úgy érzem, hogy ez alatt a két nap alatt is sokat fejlődtem és bár voltak kisebb-nagyobb hibáim, de összességében nagyon élveztem az egészet az autó is szuper volt, várom a folytatást!”  

Várkonyi Bence: „Nagyon jól éreztem magam az első versenyen, bár azt azért egy kicsit sajnálom, hogy technikai problémák miatt nem tudtam kihozni magamból a maximumot. Emiatt egy picit talán csalódott vagyok, de azt hiszem így sem végeztem rossz helyen. Bízom benne, hogy Máriapócsón már az első verseny előtti versenydrukk és technika ördöge nélkül szállhatok harcba.” 

MNASZ Euroaszfalt Rallycross OB 1. forduló végeredmény SuperCar: 1. „Luigi” – Peugeot 208 SC; 2. Kárai Tamás – Audi S1 SC; 3. Benyó Máté – Skoda Fabia SC 

Hankook Racer Cup RX: 1. Kovács Domonkos; 2. Csuti Kristóf; 3. Kovács Sámuel; … 8. Bagaméri Bálint; … 10. Várkonyi Bence; … 12. Turán Lotti; … 14. Korda Zsófia 

Forrás: Korda Racing

Related posts

Leave a Comment