Grönholm nyert, Szabó Krisz dobogós Höljesben

A zsúfolt hétvége miatt a RallyX Nordic bajnokság egy komplett fordulóját lezavarták a csütörtöki napon. A kétszeres ralikrossz Európa-bajnok Szabó Krisztián harmadik lett a döntőben, de akár egy ennél jobb eredmény is a pakliban volt számára.

A három kvalifikációs futamon ugyanis a Svédországba vendégszereplőként érkező Szabó volt a mindhárom menetet megnyerő Johan Kristoffersson legközelebbi üldözője, a GRX magyar versenyzője két második és egy negyedik helyezéssel második lett a köztes eredménylistán, csapattársát, a vb-menő Niclas Grönholmot is megelőzve.

A pole-pozícióból megkezdett második elődöntő azonban nem alakult tökéletesen Szabó számára, hiába vezette a futam többségét a Hyundaijal, késői jokerével helyezést veszített Sondre Evjennel szemben, Enzo Ide-del pedig összekoccantak. Az első helyett így a második helyen jutott tovább a döntőbe, ami a harmadik rajtkockát jelentette számára. Közben az első elődöntőben is zajlottak az események, a háromszoros világbajnok Kristoffersson defektet kapott, így nem jutott tovább, Anton Marklund nyert Grönholm előtt.

A döntő első sorából Evjen és Marklund kezdett, első körben teljesített jokerével azonban Grönholm aratta le a babérokat. A pályán a második helyezett Evjen vezette célba Marklund, Szabó és a Dániában döntőt nyerő Fraser McConnell vonatát, de a norvégot három másodperccel megbüntették, visszaesett az ötödik helyre, és mindenki nyert így pozíciót. A negyedikként befutó Szabó Krisztiánt így harmadikként értékelték, dobogóra állhatott bemutatkozásán a kategóriában!

Bár Kristoffersson nem jutott a döntőbe sem, az összetettet továbbra is ő vezeti a közvetlen riválisok, Evjen és McConnell gyengébb szereplésének köszönhetően. A folytatás hétvégén következik, a szezon negyedik fordulójának eseményeit szombat-vasárnap tartják.

A duplafordulós versenyhétvégének még egy magyar szereplője van: Lukács Kornél Csucsu, aki 14. helyen zárta a csütörtöki értékelést.

Related posts

Leave a Comment