Höljes: Grönholm ismételt, Szabó negyedik lett

Szombaton-vasárnap tartották a RallyX Nordic höljesi duplafordulójának második felvonását. Niclas Grönholm mindent megnyert, a második pozícióba szorítva a világbajnok Johan Kristofferssont.

Ezúttal négy kvalifikációs futamot is tartottak, melyek közül az elsőt Fraser McConnell nyerte, a következő kettőn Niclas Grönholm lett a leggyorsabb, az utolsón pedig Anton Marklund győzött. Az összesítést Grönholm vitte Johan Kristoffersson előtt, aki ezúttal nem diktált olyan tempót, mint csütörtökön, mikor az összes futamot behúzta: most egy második és két harmadik pozíció volt a legjobb helye.

A Grönholm csapattársaként a hétvégén GRX-szel induló Szabó Krisztián negyedik lett a köztes eredménylistán, a negyedik kvalifutam sikerült legjobban számára, itt második lett Marklund Volkswagenje mögött. A hétvége másik magyarja, Lukács Kornél Csucsu 15. helyen zárta a fordulót.

Az elődöntők papírforma szerint végződtek, az elsőben Grönholm végzett az élen McConnell előtt, másodikban Kristoffersson Szabó előtt, aki mindössze három tizedre maradt el a világbajnoktól.

A döntőben az első körben jokerező háromszoros világbajnok megszorongatta Niclas Grönholmot, de végül négy tizedmásodperc különbséggel a finn aratott győzelmet a Hyundai i20-szal. McConnell végzett a dobogón, Szabó Krisz a csütörtöki harmadik pozíció mellé egy negyedik helyezést tett hozzá a svédországi vendégszereplés során. Enzo Ide és Andreas Bakkerud szerepeltek még a döntőben – utóbbi Ford Fiesta ERX-szel, ugyanis a RallyX Nordic az elektromos autók szereplését is engedélyezte.

Mivel a Höljesben duplázó Grönholm csak vendégszereplőként volt jelen a hétvégén, Kristoffersson továbbra is vezeti az összetettet: négy forduló után 100 pontja van, McConnell 87, Sondre Evjen 83 ponttal rendelkezik.

Related posts

Leave a Comment