Minden jó, ha a vége jó: Vass Zoltán negyedik lett Kakucson

Nívós mezőny gyűlt össze a Supercars kategóriában a 2021. évi Ralikrossz Országos bajnokság szezonnyitóján, melyet Vass Zoltán is erősített, újra az Audi A1 Supercarral, az RXC Technics Motorsport csapatát képviselve. Két napja felemásan alakult, de a végeredményre nem lehetett panasza.

Sajnos a hétvége akciója zárt kapuk mögött zajlott, de az a jóslat bebizonyosodott, hogy izgalmasan fog elkezdődni a szezon, ugyanis a versenyzők végig szolgáltatták a nagyobbnál nagyobb csatákat. A lényegi program a szombati első kvalifikációs futammal kezdődött, melyen Zoli kilenc induló közül az ötödik helyet szerezte meg. Kisebb pihenő és szerviz után következett a második futam, melyen jól tükrözte a szoros csatákat, hogy a harmadik és a hatodik helyezett között mindössze négy tized különbség volt: köztük volt Vass Zoltán is a hatodik pozícióval. A szombati napot ezzel sikeresen abszolválta az RXC Technics Motorsport versenyzője, jöhetett a jól megérdemelt pihenés és az autó átvizsgálása.

A vasárnapot egy rövid warm-up edzés nyitotta, nem sokkal később pedig már következett is a harmadik kvalifikációs futam. Sajnos a technika ördöge jócskán megnehezítette a versenyző dolgát: leszakadt a hátsó féknyereg, bár ennek ellenére meglett az ötödik helyezés. A balszerencse azonban nem ért véget ezzel a történéssel: a negyedik futamban történt egy ütközés, mely után az Audit trélerrel kellett lehozni a pályáról. A szervizes fiúknak akadt dolguk bőven, ráadásul az idő nem állt a pártjukon, mivel az elődöntők rövidesen elkezdődtek. De megfeszített munkával a csapatnak sikerült helyreállítani az ütközés okozta sérüléseket, így Vass Zoltán teljes erőbedobással tudott odaállni a startvonalhoz.

A ralikrossszos nagy örömére a hétvégén is együtt versenyzett testvérével, Vass Csabával, aki a csapat Skoda Fabiájával szerepelt. Egy futamba kerültek az elődöntőben, ekkor azonban Zoli megtapasztalta, milyen árnyoldalai lehetnek, ha saját testvére egyik versenytársa: a rajt utáni helyezkedésben Csaba felborult. Miután piros zászlóval leintették a futamot, Zoltán azonnal testvéréhez sietett.

„Nagyon megijedtem, de hálistennek nem lett semmi baja!” – idézte fel az aggasztó pillanatokat Vass Zoli. Így folytatta az elődöntő történéseivel: „Az újraindított rajtra fölszívtam magam kellőképpen, el tudtam fordulni a második sorból elsőnek, végül másodiknak intettek le. Így meglett a döntőben a második sor.”

A szezonnyitó fordulóból már csak egy futam volt hátra, mégpedig a döntő. „Ismét a második sorból rajtoltam, és ismét jól sikerült a rajt, harmadiknak fordultam. A joker kör után Benyó Máté elém jött vissza, így a negyedik hely lett az enyém” – idézte fel az előkelő pozíciót megszerző versenyző. „Azt gondolom, hogy ebben az erős mezőnyben ez nem egy rossz eredmény. Örülök neki, hogy egyáltalán idefértünk, mindenképpen pozitívan értékelem. Várjuk a következő megmérettetést, teljes erővel készülünk és megyünk harcolni!” – összegezte a gondolatait Zoli, akinek nem is kell sokat várnia, hiszen a szezon második fordulója május 22-24-én következik Máriapócson.

Related posts

Leave a Comment