Bütösi: Vakon a döntőben

Harmadik ralikrosszos szezonját kezdte meg a Bütösi család: a váltófejlesztésnek köszönhetően az apa, Zsolt közelebb került az idén tovább erősödő Super1600 élmezőnyéhez, míg a fiú, Balázs eddigi legjobb helyezését szerezte a Junior Kupában.

A Super1600 kategória mezőnye erősödött az előző évhez képest – de erősödött a Bütösi Zsolt által terelgetett Citroen DS3 is, köszönhetően a téli szünet során végzett váltófejlesztésnek.

„Nagyon jól sikerült a fejlesztés, sokkal közelebb kerültünk a többiekben, de a technikai hátrányunk azért még megvan, mégiscsak egy idősebb autó a miénk. A kategória erősödött, érkezett az osztrák srác, Senegacnik egy gyári vb-s Volkswagen Polóval, itt van Körmöczi a top Suzukival, egy másik ugyanilyennel Lencse Zoli is beszállt a magyar futamokra, a többiek pedig a szokásosok, és ők eddig sem voltak gyengék. De nem is a vérre menő csata a fő a számunkra, hanem az, hogy ott legyünk, autózzunk” – kezdte beszámolóját az eddig lefutott két versenyről Bütösi.

„Amikor a szerencse is mellénk áll kicsit, akkor azért ott tudunk lenni: Kakucson még előfutamot is sikerült nyernem, aztán azonban kiforgattak az elődöntőben. Máriapócson bent voltam, az esőben sikerült az ötödik helyről elfordulni elsőként, utána viszont megvakultam, mert bepárásodott a szélvédő. Lencse Zolin autóztam, arra mentem én is, amerre ő, ha hazament volna, én is hazamentem volna vele!” – számolt be a történésekről Bütösi, aki Kakucson nyolcadik, Máriapócson ötödik lett a végén.

Ahogy mindig, a Tiszaújvárosi ASE versenyzője elmondta: saját versenyzése másodlagos – nem is fog rajthoz állni minden fordulón – az elsődleges számára az, hogy fia jó szereplését segítse. Bütösi Balázsnak pedig tényleg jól indult a szezon, a Kakucs Ringen negyedik helyet szerzett, eddigi legjobb eredményét, melyhez a RabócsiRingen a hetedik pozíciót tette hozzá.

„Ő velem ellentétben teljes évet fog menni, minden versenyen ott lesz. Kakucson úgy tudta behúzni a negyedik helyet az utolsó rajtsorból, hogy az egyik előfutamon defektet szerzett. Én még mindig azt mondom, hogy a defektet nem kapják, hanem szerzik, mert ebben benne volt az, hogy ő is belement egy tülekedésbe. A máriapócsi már kicsit kaotikusabban sikerült, az egyik előfutamban beletolták a falba, vétlen volt az egészben. Lebomlott az autó orra, bár ott összeraktuk, végül bódécserére lesz szükség, mert ez már teljesen el van gyengülve” – beszélt fia szezonindításáról Bütösi.

A cikk eredetileg az Autósport és Formula Magazinban jelent meg.

Related posts

Leave a Comment