Az élmezőnyben, de peches ifj. Pallag-Bozsák

Ígéretesen indult a szezon a SuperTouringCars –1600 kategóriában versenyző ifjabb Pallag-Bozsák Csaba számára, mikor Kakucson két kvalifikációs futamot is megnyert, a döntőben azonban nem jött ki a lépés számára. Máriapócson aztán egyenesen szörnyű hétvége következett.

„Nagyon jó pilóták, nagyon jó kocsik gyűltek össze idén a SuperTouringCars –1600-ban, a Magyar Kupából és a Super1600-ból érkeztek új versenyzők. Az ellenfelek felkészültek, kiélezett az egész mezőny, mindenki az első helyre van ráizgulva, ha mondhatom így. Nagyon jó szezon lesz az idei!” – kezdte ifj. Pallag-Bozsák, aki újra a tavalyról ismert Honda Civickel szállt be a harcba. Első két versenyét így sommázta:

„Nagyon sokat vártunk a kakucsi hétvégétől. A kocsi jól szólt, de sajnos a döntő futam során szabálytalanul kilöktek. A vétkest kizárták, ezért itt ötödik helyet szereztem. Mit is mondjak Máriapócsról… Dióhéjban szörnyű hétvégénk volt, jobb is lenne elfelejteni. Az első futam utolsó körében eltörött a kormányösszekötőm, a másodikban pedig kettesben ragadt a sebességváltóm. A csapatnak ezúton is szeretném megköszönni az éjszakai munkát, mert rengeteget dolgoztak vele. Másnap már jobb volt a helyzet, a maradék két futamon a második helyen értem célba. Az elődöntőben a második sorból rajtoltam, de sajnos egy meggondolatlan manőver során belementem az előttem levő kocsiba, ami miatt eltörött a féltengelyem és befejeződött a versenyem” – beszélt a májusi történésekről a versenyző. Az eredmény lehetett volna jobb is, de bizakodásra ad okot, hogy a kellő tempó rendelkezésre áll.

„Szeretnénk megcélozni a dobogós helyet. A célom minden futamon az, hogy minél több pontot szerezzek, ami sajnos Kakucson és Máriapócson nem jött össze, pedig a kocsi és én is készen álltunk rá, a műszaki és más hibák azonban közbeszóltak. Ebben az évben nem csupán a teljes ob-n tervezünk végigmenni, hanem külföldi versenyeken is szeretnék tapasztalatot gyűjteni, a zóna két futamára tervezünk kimenni, ha nem szól bele a Covid-helyzet. A csapatnak, a családomnak és édesapámnak szeretném megköszönni az erőfeszítéseket, melyeket az elmondottak érdekében tesznek!” – árulta el ifjabb Pallag-Bozsák Csaba, hogy a nemzetközi szereplésbe is bele fog kóstolni 2021-ben.

A cikk eredetileg az Autósport és Formula Magazinban jelent meg.

Related posts

Leave a Comment