Luigi Ausztriát, Kárai Portugáliát vette be

Hosszú szünet van a magyar ralikrosszbajnokságban, ezért a hazai versenyzők külföldre mentek. A fő állomás Greinbach volt, ahol dupla fordulót tartották: szombaton az osztrák és szlovák bajnokság, vasárnap a CEZ versenyét. Magyar győzelmek és dobogók születtek a hétvégén.

Az ebben a szezonban versenyt versenyre halmozó Luigi mindkét nap benevezett a Supercar kategóriába a Peugeot 208-cal, és két győzelemmel távozott, mindkétszer Zbigniew Staniszewskit megelőzve – így már négynél tart idei első helyezései számában, annak ellenére, hogy újonc a csúcskategóriában. A CEZ-napon Harsányi Zoltán is csatlakozott, aki negyedik lett a döntőben.

A Super1600-ba szintén vasárnap érkezett magyar különítmény, akik közül a kategória tavalyi bajnoka, Körmöczi Balázs remekelt és szerezte meg az elsőséget. A SuperTouringCars +2000 kettős magyar dobogót hozott szombaton, amikor Vámosi Tibor második, Gabay Zion harmadik lett Pawel Melon mögött. Vasárnap elmaradt az ismétlés, Vámosi negyedikként zárt a végeredményben. Held Zoltán ment még nagyot a terjedelmes, 13 fős SuperTouringCars -2000 mezőnyben: az osztrák bajnokság és a CEZ versenyén is második lett, csak Roman Castoral végzett előtte mindkétszer.

Míg a magyarok többsége Ausztriába ment, Kárai Tamás az Audi S1-gyel jóval messzebbre utazott, Portugáliába, ahol a nemzeti bajnokság versenyét a vb-naptárban is szereplő Montalegrében tartották. A négyfős, kicsi, de kiélezett Supercar-kategória döntőjét Kárai a rajttól uralta, és megszerezte a győzelmet Oscar Ortfeldt előtt.

Related posts

Leave a Comment