Timerzsanov is rajthoz áll Barcelonában

Újabb nagy ralikrosszos névvel erősödött a WRX-szezonnyitó rajtrácsa: Timur Timerzsanov a GRX-SET harmadik autójával, Niclas Grönholm és Szabó Krisztián csapattársaként indul, a jelenlegi állás szerint csak a július 23-24-i hétvégén.

A háromszoros Európa-bajnok Timur Timerzsanov a 2014-es indulás óta számított a Ralikrossz-világbajnokság oszlopos tagjának: az orosz versenyző az elmúlt három szezont a GRX csapatában töltötte, és a Hyundai i20-szal szerezte egyetlen győzelmét, 2019-ben Spa-Francorchamps-ban. A 2021-es szezonban egy nagy sorozat megszakad: Timerzsanov, aki eddig a WRX összes versenyén részt vett, nem indul állandó jelleggel a mezőnyben.

A keddi bejelentés értelmében Timerzsanov a csapat harmadik autójában ott lesz a spanyolországi WRX-nyitányon. A megegyezés egyelőre csak erre az egy versenyre szól, de a pilóta nyitott a folytatásra, ha lehetőség nyílik rá.

Gyakorlatilag tehát az orosz és Szabó Krisztián helyet cseréltek: tavaly még Timerzsanov volt a GRX állandó pilótája és a magyar versenyző vezette a harmadik autót alkalmanként, a 2021-es évben viszont már fordított lesz a helyzet.

Related posts

Leave a Comment