Kristoffersson a RallyX Nordic bajnoka

A háromszoros világbajnok hazai pályán, Arvikában, a széria szezonzáróján győzelemmel biztosította be a 2021-es összetett sikert. A szezon során hétből háromszor nyert, így legközelebbi ellenfelénél is 41 pontot többet szerzett az idén nívós mezőnyt felvonultató sorozatban.

Johan Kristoffersson, aki a Ralikrossz-világbajnokságon az EKS JC Audijával versenyez, a RallyX Nordic fináléjára visszaült régi autójába, a Kristoffersson Motorsport Volkswagen Polójába. A svéd bajnoki címe igazából csak formalitás volt: a bajnokság második helyén álló Niclas Grönholm nem indult Arvikában, Sondre Evjen volt az egyetlen, akinek matematikai esélyei maradtak, de ő már 29 pontos lemaradásból indult.

A korábbi versenyektől ellentétben Arvikában csak egyetlen fordulót tartottak az augusztus 14-15-i hétvégén, négy kvalifikációs futammal. Kristoffersson kettőt nyert közülük – egyet Enzo Ide, egyet Anton Marklund zárt az élen –, így már a köztes eredménylista első helyével bebiztosította a bajnoki cím sorsát. Dolga végeztével sem engedett ki, és az elődöntő, majd döntő megnyerésével megkoronázta a hétvégét.

A 14 fős mezőnyben a második helyet a második elődöntőt nyerő Fraser McConnell szerezte meg, Marklund harmadik, Ide negyedik lett. Evjen végül hatodikként zárta a hétvégét.

Az idei mezőnyből kiemelkedő Kristoffersson 185 pontot szerzett a szezon során, melyből a mínuszolás után 167-et tartott meg. A jamaicai McConnell végül a sikeres versenynek köszönhetően második lett 126 megtartott ponttal, a harmadik Evjen 125 ponttal zárt, a negyedik Grönholm lett 110, az ötödik Ide 98 ponttal. A höljesi duplafordulón elinduló Szabó Krisztián az ott szerzett 45 pontjával végül 10. helyezett lett a bajnokságban.

Related posts

Leave a Comment