Bakkerud rajthoz áll Höljesben – Luigi helyén

A verseny hetén csatlakozott a mezőnyhöz a WRX-ből kimaradó Andreas Bakkerud, aki az Euro RX1-ben indul. Rossz hír a jó hírben, hogy az ES Motorsport Skoda Fabiáját vezeti, azt az autót, amely eredetileg Luigié lett volna: a magyar pilóta visszalépett a versenyzéstől.

Andreas Bakkerud volt a 2021-es WRX-mezőny legnagyobb hiányzója: a világbajnokság 2014-es indulása óta minden egyes versenyen rajthoz álló norvég semmilyen csapattal, semmilyen bajnokságban nem írt alá szerződést.

Egyik sikeres pályáján, Höljesben (ahol 2016-ban ő győzött) azonban visszatér a világbajnokság depójába az RX1 Európa-bajnokság indulójaként: egy másik vb-t megjárt ralikrosszos, Janis Baumanis csapattársa lesz az ES Motorsportnál, ahol felszabadult egy hely.

„Elképzelhetetlen lett volna még egy versenyhétvégét a kanapéról nézni, főleg Höljest nem bírta volna a gyomrom!” – kommentálta a hírt Bakkerud. „A verseny egyelőre egyszeri alkalom, de fél szemmel egyértelműen a jövőt nézem, az ES Motorsportról pedig mindig úgy gondoltam, van bennük igazi potenciál a ralikrosszban.”

Ami Luigit illeti, a WRX hivatalos oldala csak annyit ír: a magyar versenyző visszalépett a versenytől. A pilóta a terv szerint a csapattal teljesítette volna a teljes Európa-bajnokságot és a WRX-ben is indult volna. Luigi viszont szerepel az ugyanezen a hétvégén esedékes greinbachi magyar bajnokin, egy Skoda Fabia RX-szel.

Related posts

Leave a Comment