Eb: Csucsu és Kárai is döntőben Höljesben

Mindkét magyar döntőben szerepelt az Euro RX1 szezonnyitóján. Bryntesson és Belevszkij szerezte a két kategória első helyét Svédországban.

Lukács Kornél „Csucsu” és Kárai Tamás indultak az RX1 Európa-bajnokság 24 fős mezőnyében, miután a harmadik magyar, Luigi visszalépett és a helyét a korábbi vb-menő Andreas Bakkerud foglalta el.

A négy kvalifikációs futamon a két magyar legjobb eredménye Kárai hetedik pozíciója volt a Q4-ben, azaz nem volt a levegőben a döntőbe jutás. Mindazonáltal mindketten elődöntőbe kvalifikáltak, Csucsu tartalékosként, miután az első három futamot megnyerő Anton Marklund egy hatalmasat borult a VW Polóval, és nem tudta folytatni a szereplést. Így a két magyar rajthoz állt az eseménydús második elődöntőben, ahol Csucsu a Renault Clióval végül a második, Kárai az Audi S1-gyel a harmadik helyet szerezte meg, így bejutottak mindketten a döntőbe.

A fináléban Csucsu negyedik helyen futott be, Kárai az ötödik lett, az RX1 Európa-bajnokság szezonja így kifejezetten erősen indult magyar szempontból. Höljesben a végső győzelmet a favorit Marklund kihullása után Thomas Bryntesson szerezte meg, Jean-Baptiste Dubourg és Bakkerud előtt.

A döntő eredményén változtatott a versenyfelügyelőség döntése: Csucsut két pozícióval hátrasorolták Jonathan Pailler kiszorításáért, így Kárait végül negyedik, Csucsut hatodik helyen értékelték.

Az Európa-bajnokság másik kategóriájában, az RX3-ban a barcelonai szezonnyitó dobogósa, Szíjj Zsolt ezúttal a pontszerzésről is lemaradt, 17. helyen zárta az értékelést az Audival. Jurij Belevszkij minden egyes felvonást megnyert, a dobogón a Volland Racing két másik pilótája, Koba Pauwels és Marat Knyazev társaságában ünnepelt.

Related posts

Leave a Comment