Vass Zoltán a rajtok mestere Kakucson

Újabb negyedik helyet szerzett a Ralikrossz Országos Bajnokságban az RXC Technics Motorsport túrkevei versenyzője. Ezzel hozta az előzetesen elvárt eredményt az Eb-menővel erősödő mezőnyben, a rajtokra pedig külön büszke lehetett az ob-szezon negyedik fordulóján: az Audi rakétaként jött el a lámpáknál, rendszeresen elsőként fordult az első kanyarban.

Nyár végén, ősz elején megsűrűsödnek a Ralikrossz Országos Bajnokság versenyei: három héttel Greinbach után sor került a szezon negyedik fordulójára, szeptember 11-12-én a Kakucs Ringen, kiváló nyárias időjárásban, végig szikrázó napsütéssel, teli nézőtér előtt. A verseny csak a hazai sorozatba számított bele, a közép-európai CEZ-be ezúttal nem, a 10 fős SuperCars-mezőny ennek ellenére is erősödött a szokásoshoz képest, mivel az Európa-bajnokság topcsapata, a Volland Racing csatasorba állított egy Ekström-féle Audi S1-et az Eb-menő Jurij Belevszkij számára, az osztrák fordulóval ellentétben pedig a magyar élmezőny is teljes volt.

Ezen az izmos rajtrácson kellett bizonyítania Vass Zoltánnak a nyári szünetben új motort kapó Audi A1-esével. A versenyző érzése szerint az első három ezúttal külön kasztot alkotott, neki viszont szinte minden felvonásban sikerült hoznia a negyedik helyet – a hétvége fénypontját jelentő rajtoknál pedig a későbbi dobogósokat is meg tudta csípni.

„Jó szájízzel fejeződött be a kakucsi hétvége, azt az eredményt, amit előzetesen elképzeltünk, meg is szereztük. Az autó egész hétvégén kiválóan működött, különösen a rajtoknál, gyakorlatilag az összest elhoztuk. Ha lett volna olyan, hogy rajtverseny, azt toronymagasan megnyertük volna, a döntőt leszámítva gyakorlatilag minden futamon elsőnek fordultunk! Jó úgy odaállni a rajthoz, hogy van önbizalma az embernek, szenzációs munkát végeztek a fiúk a rajtprogrammal az új motoron, amely másodjára bizonyította, hogy problémamentesen működik” – kezdte kakucsi összegzését Vass Zoltán. A túrkevei ralikrosszos negyedik lett a köztes eredménylistán. A második elődöntő ágára jutott, ahol újabb kiváló rajt után vezetett is, majd a jokert követően második helyen került be a döntőbe.

„A nagyon jól sikerült elődöntő után a második sorból rajtoltunk el a döntőben, ahol gyakorlatilag megtartottuk a negyedik rajtkockát. Az első három nagyon gyors volt ezen a hétvégén, a negyedik helyért viszont négyen is harcban voltunk, folyamatosan ment egymás között az adok-kapok, de általában mi voltunk a csoport tetején. A versenyt megnyerő orosz nem kaphatott pontokat a hétvégén, így pontszám tekintetében Kakucson mi szereztük a harmadik legtöbbet.”

„A következő hétvégén megyünk is Máriapócsra. Már most szét vannak szedve az autók, megkezdtük a revíziót, folyamatban van az alkatrészbeszerzés. Várom a következő megmérettetést, és remélem, valami hasonló eredménnyel tudunk majd hazajönni. Borzasztóan meg voltam elégedve Kakucson a csapattal, ahogyan eddig is mindig, tényleg azt gondolom, hogy az egyik legjobb csapat áll mögöttem. Nagyon családias köztünk a légkör, ezért tényleg várom, hogy megint együtt versenyezzünk” – zárta gondolatait Vass Zoltán. Folytatás következik Máriapócson, szeptember 25-26-án.

Related posts

Leave a Comment