Harsányi: Megint egy picin múlt…

Rossz érzés egy dobogós hely után a döntőbe jutásról lemaradni: Harsányi Zoltán a kakucsi hétvégén az elődöntő negyedik pozíciójában végzett, így a finálét már csak a nézőtérről láthatta. A Kakucs Ringen kora őszi forróság uralkodott, de a ralikrossz szakág kilencszeres magyar bajnoka bízik benne, hogy a hátralevő versenyeken segíteni fogja jó barátja, az eső.

Úgy tűnik, a magyar ralikrosszbajnokság mezőnye versenyről versenyre túllicitálja magát: a 2021-es szezon negyedik fordulóján, a Kakucs Ringen szeptember 11-12-én újra egészen ütőképes mezőny jött össze, melynek fényét egy korábbi vb-s autóval versenyző Eb-csapat emelte. De nem csupán a mezőny elején zajlott öldöklő csata a Kakucs Ringen, hanem a második felében is, ahogyan az RXC Technics Motorsport színeit képviselő Harsányi Zoltán is megtapasztalta.

„Ez egy brutál erős mezőny volt! Már vb-autó is ment, nem csupán Eb-s, szóval szerintem lassan a legerősebb Európában a magyar bajnokság. Harcos futamok voltak, az elődöntőben megint egy picin múlt a döntőbe jutás, negyedik lettem. Úgy látszik az idei két futam alapján, hogy Kakucs nem nagyon fekszik az autónak” – mondta a végelszámolásban 10. helyen értékelt és 10 pontot gyűjtő Harsányi, aki a jól ismert Mitsubishi Evo X-zel küzdött a frissebb technikák ellen.

„Nagyon rossz érzés ilyenkor lemaradni a döntőről, mert folytatná az ember, de le kell jönnie a pályáról. Főleg a Greinbachban elért második hely után volt az… Ilyenkor persze kimegyek a nézőtérre és megnézem a döntőt. Akkor látom kívülről, hogy hű, de gyorsan megyünk! Egy kisebb technikai gondunk volt a hétvégén, egy apró hajtásprobléma, ezért kihagytuk a negyedik kvalifikációs futamot, de a csapatmunkának hála az elődöntő nem ezen múlott.”

Nem kell sokat várni a javítási lehetőségre, jövő hétvégén, szeptember 25-26-án máris következik az újabb megmérettetés, méghozzá a RabócsiRingen, azon a pályán, amely Harsányi Zoltán egyik kedvence.

„Az egyik kedvenc pályám, de tényleg, nagyon szeretem Máriapócsot és azt a környezetet! A nézők is közel vannak hozzánk és nagyon sok kellemes emlék jut eszembe. Ha lenne egy kis víz vagy legalábbis vegyes időjárás, akkor nagyobb lenne az esély egy jó eredményre, de még anélkül is, hiszen ronthatnak a többiek, nem egy könnyű pályáról van szó” – mondta Máriapócsról a kilencszeres országos bajnok. Arra a kérdésre, mi kellene ahhoz, hogy a hátralevő három verseny valamelyikén megismételje a kiváló greinbachi eredményt, így válaszolt: „Szerintem eső! Eső, meg egy kis szerencse!”

Related posts

Leave a Comment