WRX-dupla Rigában (videók)

Szeptember 18-19-én Lettországban versenyzett a Ralikrossz-világbajnokság, a 2020-ból ismert formátumhoz hasonlóan egy duplával. Megszakadt Hansenék győzelmi sorozata, ráadásul mindkét vb-fordulón és az Eb-n is volt magyar szereplés a döntőben.

A rigai hétvége két főszereplője Niclas Grönholm és Johan Kristoffersson volt. A páros mindkét nap első-második helyen végzett a kvalifikációban – a szombat volt a finné, a vasárnap a svédé –, megnyerték saját elődöntőjüket és a döntő első sorából indultak. Az első napon össze is ütköztek, aminek Kristoffersson itta meg a levét, csupán ötödik lett, míg Grönholm idén először nyert a két Hansen előtt. Vasárnap jött a visszavágás, a címvédő megszerezte első győzelmét, Grönholm második lett.

Szabó Krisztián mindkétszer döntőben szerepelt: szombaton negyedik lett, Kevin Hansennel csatában az utolsó dobogós pozícióért, míg vasárnap tartalékosként jutott be, miután Timo Scheider nem rajtolhatott el. Szabó azonban a bajnokságban lecsúszott harmadikról az ötödik helyre: Timmy (130 pont) és Kevin (113 pont) mögé Kristoffersson (110 pont) és Grönholm (107 pont) kapaszkodott fel, Szabónak 88 pontja van.

Az Euro RX1-ben ezúttal Csucsu szerepelt a döntőben, miután nyert egy pozíciót a második elődöntő meglepetéskiesője, a Höljesben győztes Thomas Bryntesson megforgásából. Rigában hazai győzelem született Janis Baumanis révén, Csucsu hatodik lett a fináléban.

Related posts

Leave a Comment