Harsányi harcos hétvégéje

Megint egy hellyel maradt le a döntőbe jutásról a ralikrossz kilencszeres magyar bajnoka. A szezon ötödik versenye Máriapócson nem volt sétagalopp Harsányi Zoltán számára, minden egyes kvalifikációs futamban szoros csaták dúltak.

A Ralikrossz Országos Bajnokság ötödik fordulójának helyszíne Máriapócs volt, ahol év elején egyszer már szerepelt a hazai mezőny. Az RXC Technics Motorsport veteránját, Harsányi Zoltánt ezúttal nem fogadta kegyeibe az időjárás, és egy csepp eső segítsége nélkül kellett helyt állnia a SuperCars-mezőnyben. A technikailag rendkívül magas szinten álló ellenfelek között minden egyes helyért meg kellett küzdeni: a Mitsubishi Lancer Evo X a nyolcadik és tizedik hely között mozgott a négy kvalifikációs futamon. A hétvége az első elődöntőig tartott Harsányi számára, negyedik pozícióban végzett, egy helyre a továbbjutástól a 25 éves RabócsiRingen.

„Nem is tudom már, hányadszor történik meg, hogy negyedik hellyel esek ki az elődöntőben. Gyakorlatilag minden versenyen ez volt idén, kivéve Greinbachban, amikor döntőben szerepeltem és a dobogóra is álltam az esőben” – kezdte beszámolóját a kilencszeres magyar bajnok. „Nagyon szoros verseny volt, folyamatosan harcoltunk, hogy ki hányadik sorból induljon az elődöntőben. Nagyon megerősödött a magyar bajnokság, amit mutat, hányan indulnak Eb- és vb-futamokon.”

„Szokás szerint remek volt a hétvége hangulata, Máriapócson mindig nagyon sok néző van kint, imádja a környék a ralikrosszt, és mi is szeretünk a RabócsiRingen versenyezni. Harcos hétvége volt, és ezúttal a technika kegyes volt hozzánk. Azért néha nem úgy muzsikált a kocsi, ahogyan kellett volna, de a csapattal mindig gyorsan kijavítottuk ezeket a hibákat” – folytatta a végeredményben kilencedik helyet elérő versenyző.

Öt hétvége lefutott a 2021-es szezonból, még kettő maradt hátra, először is a Slovakia Ring. Ez a pálya az előző három évben nem szerepelt a versenynaptárban, és mindenkit foglalkoztató kérdés, milyen állapotok fogadják október 16-17-én a Ralikrossz-ob résztvevőit.

„Jó kérdés, milyen pályát építenek, régen mentünk utoljára Szlovákiában, és akkor voltak gondok a pálya állapotával. A Slovakia Ring nehéz pálya, hosszú és nagyon nagy a végsebessége, van rész, ahol közel 200-zal megyünk, ezért az autó áttételén is alakítanunk kell. Élmény száguldozni rajta, de igazán jó eredményt még sosem sikerült ott elérnem, mert eléggé gyilkos pálya, mindig lett valamilyen technikai gondunk az adottságai miatt. Majd ott fognak kiderülni az erőviszonyok” – zárta Harsányi Zoltán.

Related posts

Leave a Comment