14 elektromos autóból áll a WRX 2022-es mezőnye

A következő szezonban új korszak kezdődik, teljesen elektromossá válik az FIA Ralikrossz-világbajnokság. 14 RX1e csomagra érkezett foglalás jelenlegi és új csapatoktól, ami emelkedés lesz a királykategória sovány idei mezőnyéhöz képest.

A 2022-es szezonban különböző karosszériák felszíne alatt egységes versenygép, az RX1e fog dolgozni: a Kreisel Electric által fejlesztett konstrukció ikermotoros hajtása 500 kW teljesítmény (680 lóerő) és 880 Nm azonnali nyomaték leadására lesz képes, ez pedig 1,8 másodperces 0-ról 100 km/h-ra való gyorsulást eredményez, ami a Formula-1-et is túlszárnyalja.

A WRX hivatalos oldalának jelentése szerint 14 RX1e csomagra érkezett foglalás, jelenlegi és új csapatoktól egyaránt. A nevezők személyét később fogják nyilvánosságra hozni. Ez a szám egyértelmű javulás 2021-hez képest, amikor a létszám a benzinmotoros éra végén jelentősen visszaesett: a teljes szezonra nevezett mag csupán hét SuperCarból áll, a hétvégék többségén 10-11 volt az összlétszám a királykategóriában.

Related posts

Leave a Comment