RX3: Belevszkij a 2021-es Európa-bajnok

Domináns szezonját ötből negyedik győzelmével koronázta meg Jurij Beleveszkij az RX3 Európa-bajnokság fináléjában Portugáliában: a Volland Racing svájci orosza hatalmas, 32 pontos előnnyel zárta az évet.

A szokásosnál kevesebben, csupán 14-en indultak az RX3 szezonzáróján, ráadásul a megszokott nemzetközi szereplők közül csak kevesen utaztak el Montalegrébe, nyolc portugál induló dúsította fel a mezőnyt. Így is a Volland Racing szokásos versenyzői uralták a hétvége futamait, elsősorban Jurij Belevszkij, aki már a köztes eredménylistáért járó pontokkal bebiztosította az Európa-bajnoki címet.

A négyből három kvalifikációs futamot megnyerő Belevszkij a folytatásban sem engedett ki, az első elődöntőt és a döntőt is elsőként zárta. Damian Litwinowitz indult mellőle az első sorból, de végül három Volland-pilóta foglalta el a dobogót: Marat Knyazev második, Kobe Pauwels harmadik lett. A bajnokságban Pauwels végzett a második helyen, egyetlen ponttal Knyazev előtt – a 17 éves újonc volt az egyetlen, aki idén Belevszkij mellett dobogót szerzett.

Az egyetlen magyar résztvevő, a szezon utolsó két versenyén nem induló Szíjj Zsolt végül nyolcadikként zárta a ponttáblázatot.

Related posts

Leave a Comment