WRX: Grönholm nyerő jokere, Kristoffersson büntetése

A finn a negyedik rajtkockából indult Portugáliában, de első körös jokere kifizetődött a végén. A kvalifikáción remeklő két Hansen végzett még dobogón, Szabó Krisztián negyedik hellyel gazdagodott.

A Hansen testvérek nagy formában kezdtek Portugáliában, a WRX-szezon utolsó előtti versenyhelyszínén, Timmy Hansen három kvalifikációs futamot húzott be, a Q4-et pedig Kevin Hansen nyerte – utóbbiban Szabó Krisztián harmadikként végzett. A köztes eredménylistán a háromszor második Johan Kristoffersson befért a két Hansen közé, ami az elődöntők felállását befolyásolta. Az első ágról Timmy és Kevin Hansen, valamint Szabó jutott tovább, a másodikról Kristoffersson, Grönholm és Enzo Ide. (Mivel a hétvégén csupán hét induló volt, a második elődöntőből mindenki továbbjutott.)

A GRX-SET finnje így negyedik rajtkockába sorakozhatott fel a döntőben, és tudta, hogy a joker időzítésével alkothat csak nagyot. Grönholm az első körben kijött, amikor pedig az utolsó körben az első három is teljesítette a saját jokerét, megörökölte a vezetést. A második-harmadik-negyedik helyen Timmy Hansen, Kristoffersson és Kevin Hansen ért célba, a háromszoros világbajnokot azonban öt másodperccel megbüntették pályaátvágás miatt, így hátrasorolták a hatodik pozícióba. Szabó Krisz ezzel egy héttel korábbi, spái első dobogója után egy negyedik hellyel gazdagodott.

A bajnokságból egy forduló maradt hátra, november 27-28-án a Nürburgring, ahol dupla fordulót rendeznek. 60 pont gyűjthető, így még minden nyitott az első három között: Timmy Hansen vezet 178 ponttal, Kristoffersson lemaradása 17 pont, Kevin Hansené 19. Grönholm 149 pontjával a negyedik, Szabó 127 egységével ötödik pozícióban áll.

Related posts

Leave a Comment