Harsányi: Négyből négy nulla a Slovakia Ringen

Most sem zárta szívébe a ralikrossz kilencszeres hazai bajnoka a szlovák versenypályát: törött lengőkart és váltóhibát eredményezett a problémás murva a szezon utolsó előtti versenyén. Vigasz, hogy következik Nyirád, amely helyszín sokkal jobb ómen Harsányi Zoltán számára.

A Ralikrossz Országos Bajnokság hatodik versenyének színhelye Dunaszerdahely, a Slovakia Ring volt, egy olyan pálya, melyen a magyar mezőny négy évvel korábban járt utoljára. A rendezők átalakításokat végeztek az október 16-17-i bajnokira – leaszfaltoztak egy korábban murvás kanyart –, a kör azonban így is gyötörte az autókat, Harsányi Zoltán Mitsubishi Lancer Evo X-esét pedig különösen. A kilencszeres SuperCars-bajnok négyből két kvalifikációs futamot fejezett csak be, egyszer kiesett, egyszer pedig nem tudott rajthoz állni váltóhiba miatt: mindegyik probléma a murvaminőséggel volt összefüggésben. Harsányi hangot is adott nemtetszésének, mikor szóba került, mi jut eszébe elsődlegesen a mögöttünk hagyott versenyről…

„Négyből négy nulla ezen a pályán! Négyszer indultam és négyszer fel kellett adnom a versenyt, mert tönkrement az autó. Ezt a versenypályát nem lehet normálisan használni egy ralikrosszautóval. Nem mentem semminek, és eltört egy lengőkar, meghibásodott a váltó… A futamokon nem is tudtam harcolni, hiszen nem mentem száz százalékon, és még így sem bírta ki a kocsi, mi lett volna, ha jobban odalépek…” – bosszankodott a körülmények miatt az RXC Technics Motorsport versenyzője.

„Rossz ómen számomra ez a pálya. A csapat igyekezett, és végül kész lettünk a kocsival az elődöntőre, akkor pedig kiderült, hogy mivel többen is küzdöttek a technikával, nem tartják meg az elődöntőket. Egyszerűen minden ellenünk volt ezen a hétvégén” – mondta a végeredményben nyolcadikként rangsorolt Harsányi.

Annál több oka van várni a soron következő versenyt, a szintén körforgásba visszatérő Nyirádot: a pályát szereti, számos szép emléket őriz, így bizakodó, hogy egy erős eredménnyel tudja búcsúztatni a nehézkes szezont november elején.

„Rég voltam Nyirádon, szeretem a pályát, mindig sok az induló és a néző, már csak az atmoszféra miatt is jó ott lenni. Legutóbb a TitansRX SuperCars-futamán versenyeztem ott két évvel ezelőtt, és akkor dobogós voltam. A legszebb emlékem pedig az Európa-bajnokság, amikor B döntőben szerepeltem. Akkoriban A, B és C döntőt tartottak, én pedig a B-be jutottam, ami annak idején nagy szó volt” – nosztalgiázott Harsányi Zoltán.

Related posts

Leave a Comment