Az év legerősebb SuperCars-mezőnye várható Nyirádon

A magyar ralikrosszévad a visszatérő Vörös Katlanban zárul november 6-7-én. Az eddig ismert nevezési listát elnézve meglepő, hogy nem egy CEZ-fordulóról beszélünk: 15-en neveztek, miközben a szezon során eddig a maximum 13 volt, még az első máriapócsi futamon.

Természetesen ott lesznek a SuperCarsban az idei alapemberek: a bajnokságban legelöl álló Kárai Tamás és Benyó Máté, a Slovakia Ringet kihagyó Luigi, az RXC három versenyzője, Vass Zoltán, Vass Csaba és Harsányi Zoltán, továbbá Mózer Márk, Koncseg Zoltán és Antal István. Kotán Péter idén harmadszor rajthoz áll, és elindul Mózer Attila és ifj. Kiss László is, akiket a szezon során csak az említett máriapócsi versenyen láttunk – ne felejtsük el, Kiss hosszú kihagyást követően 2020-ban megnyerte a szezonzárót. Bakonyi Csaba is szerepelni fog, idén először.

Ráadásul benevezett két külföldi is: az osztrák Johann Weidinger, valamint a cseh Ales Fucik, aki többször az Európa-bajnokságon is indult idén.

De a többi kategóriát is megszállják a külföldiek: a Super1600-hoz az Eb-szereplő, dobogót is szerző lengyel Damian Litwinowicz csatlakozik, az STC +2000-ben ott lesz a jól ismert Karl Schadenhofer, a -2000-be pedig még egy holland is eljön Jo van de Ven személyében – hogy csak a legérdekesebb neveket említsük.

Related posts

Leave a Comment