WRX: Három csapat már bejelentkezett az első elektromos szezonra

Ahogy korábban már megírtuk, 14 RX1e csomagot rendeltek a különböző istállók a fejlesztő Kreisel Electrictől. Három 2022-es csapat már ismert: a Kristoffersson Motorsport, a Münnich Motorsport és az ESmotorsport.

Először a 2020-as világbajnokot adó, idei szezonból viszont kimaradó Kristoffersson csapat jelezte, három autót vásároltak a 2022-es elektromos idényre. Utánuk adott hírt magáról a WRX-ben elmúlt években főképp Timo Scheiderrel szereplő Münnich gárda, amely két RX1e gépet fog kiállítani.

Most az RX1 Európa-bajnokság győztes csapata, a litván ESmotorsport közölte, szintet lépve jelen lesz a rajtrácson. A csapattal Andreas Bakkerud Eb-címet nyert, Janis Baumanis pedig harmadik lett az összetettben. Az egykori Super1600-versenyző, Ernestas Staponkus csapata nem újonc, hanem visszatérő lesz a vb-mezőnyben: a csapat 2019-ben teljes szezont futott a jellegzetes zöld Skodával, különböző versenyzőkkel, akik közül Kevin Abbring ment eredményesen, kétszer is negyedik lett a döntőben.

Bakkerud célozgatott már rá, hogy van még tartalék együttműködésében a litván csapattal, fényes közös jövő vár rájuk – nem lepődnénk meg, ha a 2021-es WRX-szezont kényszerűségből kihagyó norvég lenne az ESmotorsport jövő évi pilótája.

Related posts

Leave a Comment