A Nürburgringen már a WRX-ben indul az Európa-bajnok

Az RX3-at domináló Jurij Beleveszkij nem fecsérli az időt, a szezonzárón rajthoz áll a világbajnokságon. A svájci orosz még csak nemrég debütált a Supercar géposztályban – a Kakucs Ringen, győzelemmel.

A Volland Racing versenyzőjének fölényes szezonja volt idén az 1,6-os divízióban: a szezon öt versenyéből négyet is megnyert, 32 pontos előnnyel söpörte be az Európa-bajnoki címet. Ezzel egyidejűleg azonban rajthoz állt első Supercar-versenyein is. A debütálás éppen a Kakucs Ring volt az Ekström-féle Audi S1-gyel, a magyar bajnokságban, ahol Belevszkij győzelmet szerzett. Ezen kívül a francia sorozatban is rajthoz állt kétszer.

Következő lépésként a világbajnokságba is belekóstol: a november 27-28-i, dupla fordulós szezonzárón a Nürburgringen részt vesz a Volland Racing színeiben.

„Alig várom, hogy először versenyezhessek a világbajnokságon. Fantasztikus közös szezonunk volt az Euro RX3-ban, amikor pedig Rolf Volland felajánlotta a lehetőséget, hogy versenyezzek a Nürburgringen, egyszerűen nem tudtam nemet mondani!” – nyilatkozta Belevszkij. Volland hozzátette, orosz pilótája meglepetést fog okozni néhány embernek.

Related posts

Leave a Comment