Ki lehet magyar bajnok Nyirádon? – kupák

Jön a 2021-es szezon fináléja november első hétvégéjén egy népszerű visszatérő pályán. Kategóriánként sorra vettük, ki nyerheti meg a vágyott magyar bajnoki címet a záróversenyen. A második részben a kupasorozatokkal folytatjuk.

A Magyar Kupa két kategóriájának vezető pozíciójában egy testvérpár áll. A -1600-ban a hatból négy futamot is megnyerő Szabó Bulcsú esélyei a bajnoki címre kimagaslóak, 125 ponttal (mínuszolás után 112) rendelkezik. Rajta kívül Ujházi Tamás és Patu esélyes még: előbbi azonban 13 (mínuszolva 16), utóbbi pedig 17 (mínuszolva is 17) ponttal le van maradva. A -1400-ban Szabó Csanád 127, üldözője, Madari Tamás pedig 122 ponttal rendelkezik: a különbség hivatalosan 5 pont, mínuszolva pedig még kisebb, csupán 4 egység.

Érdekes a helyzet a Swift Hybrid RX Cupban: a kategória számára kimaradt a Slovakia Ring, ezért az a hétvége számít eldobott eredménynek a mezőny minden tagja számára. Pál Krisztián 99 ponttal vezet, az első négy verseny megnyerése ellenére a Máriapócson nullázó Vaskó Dominik 96 ponttal a második – kevés kategóriában ilyen kiélezett a pontállás.

Hasonló a helyzet a fiatalokat felsorakoztató Hankook Racer Cupban: Csuti Kristóf hármat nyert és 17 ponttal vezet Kovács Sámuel előtt, amiből a korrigálással is marad 13 pont differencia. Szoros a helyzet a második-negyedik hely közt: Kovács Sámuel 128, Kovács Domonkos 121, ifj. Nedecki László pedig 120 pontos. A mínuszolás után ezek a különbségek viszont szétnyílnak: 125, 117 és 101 pontja marad sorban a három versenyzőnek.

Hatból öt győzelmének köszönhetően a 162 pontos Lóránt Benjáminnak csak biztosra kell mennie az MX5 Kupa szezonzáróján: 23 ponttal gyűjtött többet, mint Néveri Konrád, a különbségből mínuszolás után is marad 20 pont.

Az Astra Kupában női bajnokot koronázhatnak, mivel a 136 pontos Nagy Kamilla vezet a 123 pontos Zsebi Zoltán és 121 pontos Széll Szabolcs előtt. Mínuszolással más az összkép, ezt tekintve Nagy 127, a futamok felét nyerő Széll 117, Zsebi pedig 106 pontos.

A Junior Kupa első ránézésre a legszorosabb sorozat, Körmöczi Ákos és Csermely Móricz is 132 pontot gyűjtött összesen. Mínuszolással azonban már átalakul a fiatalok kategóriájának összképe: a Greinbachot kihagyó Körmöczi minden pontot megtarthat, Csermelynek viszont így már csak 117 egysége van – a 114 pontos Rácz Márton és 112 pontos Kaczor Levente is reális fenyegetés a második helyre, nekik szintén volt egy-egy kihagyott hétvégéjük.

Teljes bajnoki pontállás itt érhető el.

Related posts

Leave a Comment