Az elődöntőig jutott Harsányi Nyirádon

A kilencszeres magyar ralikrosszbajnok szívéhez közel álló pályán zárult a 2021-es szezon: a Nyirád Racing Centerben, amely két év szünet után került vissza a menetrendbe. A rengeteg néző a régi Eb-futamokra emlékeztette Harsányi Zoltánt, aki elődöntőben szerepelt az év legerősebb SuperCars-mezőnyében.

A többi, túlnyomórészt aszfalt borítású helyszíntől eltérően a Vörös Katlan egy klasszikus, murvás ralikrosszpálya. Hosszú pályafutása alatt Harsányi Zoltán számos alkalommal versenyzett már Nyirádon, és a november 6-7-i szezonzáró versenyhétvégén is érződött hatalmas rutinja. Az év legnépesebb, 15 főt számláló mezőnyében erőn felül egy tizedik és két nyolcadik helyezést ért el. Ezekkel a helyezésekkel továbbjutott az elődöntőbe, ahol az ötödik pozícióban zárt.

„Nagyon jó érzés volt Nyirádon versenyezni! Ez egy kiváló pálya, a vonalvezetés a régi maradt, de egészen más talajt kapott. Az aszfaltos pályák után vissza kellett szoktatni az autót a murvához, sok mindent kellett állítani rajta. Rengeteg néző volt kint a hétvégén, szinte olyan volt, mint egy Eb-futam a régi időkből!” – kezdte beszámolóját Harsányi Zoltán.

„Az autó megbízható volt ezen a hétvégén, nem volt igazi technikai gondunk, csak apróságok. Voltak erős részeredményeink, de aztán az első elődöntőbe kerültem, ahol nagyon erős csapat jött össze. Nem történt velük semmi, így sajnos nem sikerült a döntőbe jutást kiharcolnom” – folytatta az RXC Technics Motorsport veteránja, akit a tizedik helyen értékeltek a verseny végén.

Nyirádon befejeződött a 2021-es szezon, amely nem volt egyszerű Harsányi Zoltán számára: a minden eddiginél magasabb technikai színvonalú ellenfelek között a Mitsubishi Lancer Evo X nem számított nyerő autónak. A kilencszeres SuperCars-bajnokot a körülmények tudták segíteni, nevesen az eső: vizes pályán szerezte szezonja egyetlen dobogóját, a második helyezést Greinbachban. Harsányi így értékelte évét:

„Nagyon erős volt a mezőny! Ilyen még nem történt, hogy ennyire sok alkalommal nem jutottam be a döntőbe, és dobogót is csak egyet szereztem. Fel van adva a lecke, fel kell erősödni! Sok versenyen álltam rajthoz idén, a hét ob-forduló mellett két CEZ-en is szerepeltünk a csapattal. Mindegyik közül egyértelműen a greinbachi volt a legjobb verseny, élmény volt újra elöl autózni és dobogóra állni” – mondta a versenyző. Arra a kérdésre, látjuk-e jövőre is a SuperCars-mezőnyben, így felelt: „Nagyon remélem! Jelen állás szerint maradunk ezzel az autóval, de bármi történhet, történhetnek csodák!”

Related posts

Leave a Comment